A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720211718.7124.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Medicul Tudor Ciuhodaru vrea ca parlamentarii sa fie tratati pe perioada mandatului in spitalele din Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-10-2012, ora 15:17

Medicul Tudor Ciuhodaru vrea ca parlamentarii sa fie tratati pe perioada mandatului in spitalele din Romania

Articol de Alexandra Stefanescu

Tudor Ciuhodaru vrea ca parlamentul sa adopte proiectul legislativ prin care parlamentarii sa fie tratati pe perioada mandatului in spitalele din Romania pentru a nu mai exita diferentieri de tratament in functie de statutul social. Deputatul spune ca astfel de situatii se intalnesc in fiecare zi si ca inchiderea spitalelor a agravat acest fenomen.

Se spune ca nu exista boli ci bolnavi dar am ajuns sa fim tratati diferit in functie de statul social.Cei care ne conduc sanatatea ofera tratament,, in functie de pijama”. Un pacient de 41 de ani din Berzunti a ars ieri in Romania. In stare grava cu arsuri pe aproape intreaga suprafata corpului ( 85%) de gradele II,III si IV si suspiciunea de arsuri ale cailor respiratorii superioare. A ajuns la Iasi transportat cu ambulanta. Niciun echipaj SMURD sau elicopter nu a considerat necesar ca trebuie sa intervina. Starea clinica indica un prognostic extrem de rezervat depasind posibilitatile terapeutice.

Pacientul este sarac si de aceea s-a stropit cu benzina si s-a autoincendiat. Pacientul este fara ,,pijama” pentru ca daca ar fi avut-o sau acest lucru s-ar fi intamplat pe la firma vreunui baron local am fi avut imediat un ,,breaking news” cu elicoptere zburand pe cerul tarii, cu ministrul sanatatii dandu-si competent cu parerea despre cum revolutioneaza el sistemul medical de vreo opt ani.

Pacientul nu a avut nici macar etnia care trebuie sau un loc in parlament. Daca ar fi fost asa ,, telefonomedicina” ar fi functionat si l-ar fi asteptat chiar doua ore ca pe Verestoy Attila un elicopter cu un copil bolnav sa-l duca acolo unde trebuie”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Medicul iesean sustine ca deplasarea unui astfel de pacient pune numeroase probleme pe durata transportului existand riscuri de numeroase complicatii.

Si mai grav este ca nu are unde sa ajunga in Moldova. Daca e din Bacau, Iasi, Suceava, Botosani,Vaslui si nu e VIP va fi tratat intr-un spital vechi de peste 200 de ani, pavilionar, cu bulina rosie de risc seismic ridicat, in care ploaia intra prin tavan, in care sansele sunt mult mai mici.

Asteptam doar ca domnul Arafat, sa duca la indeplinirea promisiunilor guvernamentale privind redeschiderea singurului Spital de Urgente inchis in Romania,, Sfantul Ioan” din Iasi.””, a mai precizat Ciuhodaru.

Foto: dcnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii