A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720204217.2731.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Masura care va reduce varsta de pensionare a femeilor cu cel putin 2 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-06-2014, ora 19:37

Masura care va reduce varsta de pensionare a femeilor cu cel putin 2 ani

Articol de Cristian Amariei

Doctorul Tudor Ciuhodaru condamna masurile de crestere a varstei de pensionare la femei la 65 de ani adoptate de parlamentari. Deputatul a depus un proiect legislativ care prevede reducerea varstei de pensionare a mamelor cu cate doi ani pentru fiecare copil nascut.

Motivatia unui astfel de demers este legata atat de speranta de viata redusa cat si faptului ca tot mai multe femei care muncesc renunta sau amana aducerea pe lume a unui copil, pe baza unor considerente economice.

Parlamentarii au decis sa pedepseasca femeile care muncesc. Cresterea varstei de pensionare a femeilor la 65 inseamna tot o taiere de pensii si impune o curba de sacrificiu in randul femeilor care muncesc. Nu pot accepta ca intr-o tara cu una din cele mai reduse sperante de viata sa se impuna astfel de masuri doar pentru ca puternicii zilei sa nu le plateasca pensiile. Este discutabila si eficienta economica a unor astfel de masuri pentru ca la 65 de ani, dupa ce ai adus pe lume si crescut unul sau mai multi copii, rezervele biologice nu mai permit o activitate eficienta in multe sectoare de activitate. Ma pot intreba cum va alerga intr-o unitate de primire a urgentelor o asistenta sau o doctorita de 65 de ani sau cat de urgente vor fi interventiile salvarii?

Nici impactul asupra natalitatii nu a fost evaluat. Romania inregistreaza un declin demografic care va fi accentuat de astfel de masuri. De aceea am propus un proiect legislativ ce ofera tuturor femeilor, care au muncit si au realizat stagiul complet de cotizare la sistemul de pensii, dreptul de a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu cate 2 ani pentru fiecare copil nascut si crescut in familie”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Foto: business24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii