ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
27-12-2011, ora 13:43

Marul intareste gingiile, oasele si ajuta plamanii

Articol de Madalina Irimia

Si in post si dupa, marul ar trebui sa se regaseasca in alimentatie. Acest fruct cu reputatie de super-aliment contine vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive precum magneziu, fosfor, fier si potasiu.

Un mar de marime obisnuita contine cam cinci grame de fibre alimentare, asta insemnand cam 20% din doza zilnica recomandata. Merele nu contin grasimi, colesterol si nici sodiu. Odata consumate, tin foamea departe pentru mai mult timp si cele foarte dulci au darul de a potoli "foamea" de dulce pe care multe persoane o simt mai ales atunci cand sunt foarte obosite, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresate.

Se pare ca quercetina, impreuna cu alte substante din mar, reduce la jumatate riscul de cancer la plamani. Unele studii sugereaza ca merele imbunatatesc, in general, functionarea plamanilor, deoarece contin antioxidanti. Consumul regulat de mere ajuta la intarirea oaselor, curata si albeste dintii si intareste gingiile. Potasiul din compozitia merelor este important in normalizarea presiunii arteriale.

Persoanele care mananca zilnic mere au un nivel mai redus al colesterolului din sange. Un mar pe zi determina o crestere a nivelului de colesterol HDL, asa-zisul colesterol "bun", cu aproape 4%. Ca urmare a antioxidantilor continuti, merele au proprietatea de a proteja, in cea mai mare masura, impotriva radicalilor liberi care dauneaza organismului.

Echilibreaza colesterolul

Este adevarat ca un singur mar pe zi te fereste de doctor, dar se recomanda ca marul sa fie mancat cu tot cu coaja. Acidul ursolic din componenta coajei de mar tine colesterolul si nivelul zaharului din sange sub control. Daca, din diferite motive, nu poti manca marul cu tot cu coaja, atunci nu o arunca, ci usuc-o. Dupa uscare, cojile de mar pot fi date prin rasnita electrica de cafea.

Din pulberea obtinuta se poate lua zilnic, de trei ori, cate un varf de lingurita sau se poate face un macerat eficient in tratarea bronsitelor si a reumatismului. Seara, se toarna un litru de apa peste opt - zece linguri de pulbere, se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa la macerat 12 ore. Ceaiul obtinut se bea, usor incalzit, daca e nevoie, pe parcursul unei zile.

Cojile de mere, remediu pentru insomnie

Cojile de mere pot fi un remediu la indemana daca suferi de insomnie. Peste doua lingurite de coji de mere uscate si maruntite toarna o cana de apa fierbinte, acopera vasul si lasa-l sa se infuzeze zece minute. Ceaiul se bea seara, inainte de culcare, indulcit cu putina miere de albine.

Daca ai crampe la stomac, apeleaza cu incredere la aceeasi infuzie, cu gust placut si aroma inconfundabila. Se pot bea doua - trei ceaiuri din coji de mere pe zi.

Mere bune, sanatoase, adevarate depozite de vitamine si minerale, gasesti in piata, la producatorii autohtoni, si nu la supermarket. Dar si aici, in piata, trebuie sa te orientezi bine ca sa nu pici in plasa speculantilor care vand mere straine, jurand ca-s romanesti.

Merele nu trebuie sa fie perfecte, toate gemene, la fel. Perfectiunea fructelor demonstreaza ca au fost tratate chimic pentru a se incadra in niste norme prestabilite, care sa le faca mai atragatoare.

     
Tag-uri:

Si in post si dupa, marul ar trebui sa se regaseasca in alimentatie. Acest fruct cu reputatie de super-aliment contine vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive precum magneziu, fosfor, fier si potasiu.

,

Un mar de marime obisnuita contine cam cinci grame de fibre alimentare, asta insemnand cam 20% din doza zilnica recomandata. Merele nu contin grasimi, colesterol si nici sodiu. Odata consumate, tin foamea departe pentru mai mult timp si cele foarte dulci au darul de a potoli "foamea" de dulce pe care multe persoane o simt mai ales atunci cand sunt foarte obosite, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresate.

Se pare ca quercetina, impreuna cu alte substante din mar, reduce la jumatate riscul de cancer la plamani. Unele studii sugereaza ca merele imbunatatesc, in general, functionarea plamanilor, deoarece contin antioxidanti. Consumul regulat de mere ajuta la intarirea oaselor, curata si albeste dintii si intareste gingiile. Potasiul din compozitia merelor este important in normalizarea presiunii arteriale.

Persoanele care mananca zilnic mere au un nivel mai redus al colesterolului din sange. Un mar pe zi determina o crestere a nivelului de colesterol HDL, asa-zisul colesterol "bun", cu aproape 4%. Ca urmare a antioxidantilor continuti, merele au proprietatea de a proteja, in cea mai mare masura, impotriva radicalilor liberi care dauneaza organismului.

 

Echilibreaza colesterolul

Este adevarat ca un singur mar pe zi te fereste de doctor, dar se recomanda ca marul sa fie mancat cu tot cu coaja. Acidul ursolic din componenta coajei de mar tine colesterolul si nivelul zaharului din sange sub control. Daca, din diferite motive, nu poti manca marul cu tot cu coaja, atunci nu o arunca, ci usuc-o. Dupa uscare, cojile de mar pot fi date prin rasnita electrica de cafea.

Din pulberea obtinuta se poate lua zilnic, de trei ori, cate un varf de lingurita sau se poate face un macerat eficient in tratarea bronsitelor si a reumatismului. Seara, se toarna un litru de apa peste opt - zece linguri de pulbere, se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa la macerat 12 ore. Ceaiul obtinut se bea, usor incalzit, daca e nevoie, pe parcursul unei zile.

 

Cojile de mere, remediu pentru insomnie

Cojile de mere pot fi un remediu la indemana daca suferi de insomnie. Peste doua lingurite de coji de mere uscate si maruntite toarna o cana de apa fierbinte, acopera vasul si lasa-l sa se infuzeze zece minute. Ceaiul se bea seara, inainte de culcare, indulcit cu putina miere de albine.

Daca ai crampe la stomac, apeleaza cu incredere la aceeasi infuzie, cu gust placut si aroma inconfundabila. Se pot bea doua - trei ceaiuri din coji de mere pe zi.

Mere bune, sanatoase, adevarate depozite de vitamine si minerale, gasesti in piata, la producatorii autohtoni, si nu la supermarket. Dar si aici, in piata, trebuie sa te orientezi bine ca sa nu pici in plasa speculantilor care vand mere straine, jurand ca-s romanesti.

Merele nu trebuie sa fie perfecte, toate gemene, la fel. Perfectiunea fructelor demonstreaza ca au fost tratate chimic pentru a se incadra in niste norme prestabilite, care sa le faca mai atragatoare.

" title="Stiri despre

Un mar de marime obisnuita contine cam cinci grame de fibre alimentare, asta insemnand cam 20% din doza zilnica recomandata. Merele nu contin grasimi, colesterol si nici sodiu. Odata consumate, tin foamea departe pentru mai mult timp si cele foarte dulci au darul de a potoli "foamea" de dulce pe care multe persoane o simt mai ales atunci cand sunt foarte obosite, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresate.

Se pare ca quercetina, impreuna cu alte substante din mar, reduce la jumatate riscul de cancer la plamani. Unele studii sugereaza ca merele imbunatatesc, in general, functionarea plamanilor, deoarece contin antioxidanti. Consumul regulat de mere ajuta la intarirea oaselor, curata si albeste dintii si intareste gingiile. Potasiul din compozitia merelor este important in normalizarea presiunii arteriale.

Persoanele care mananca zilnic mere au un nivel mai redus al colesterolului din sange. Un mar pe zi determina o crestere a nivelului de colesterol HDL, asa-zisul colesterol "bun", cu aproape 4%. Ca urmare a antioxidantilor continuti, merele au proprietatea de a proteja, in cea mai mare masura, impotriva radicalilor liberi care dauneaza organismului.

 

Echilibreaza colesterolul

Este adevarat ca un singur mar pe zi te fereste de doctor, dar se recomanda ca marul sa fie mancat cu tot cu coaja. Acidul ursolic din componenta coajei de mar tine colesterolul si nivelul zaharului din sange sub control. Daca, din diferite motive, nu poti manca marul cu tot cu coaja, atunci nu o arunca, ci usuc-o. Dupa uscare, cojile de mar pot fi date prin rasnita electrica de cafea.

Din pulberea obtinuta se poate lua zilnic, de trei ori, cate un varf de lingurita sau se poate face un macerat eficient in tratarea bronsitelor si a reumatismului. Seara, se toarna un litru de apa peste opt - zece linguri de pulbere, se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa la macerat 12 ore. Ceaiul obtinut se bea, usor incalzit, daca e nevoie, pe parcursul unei zile.

 

Cojile de mere, remediu pentru insomnie

Cojile de mere pot fi un remediu la indemana daca suferi de insomnie. Peste doua lingurite de coji de mere uscate si maruntite toarna o cana de apa fierbinte, acopera vasul si lasa-l sa se infuzeze zece minute. Ceaiul se bea seara, inainte de culcare, indulcit cu putina miere de albine.

Daca ai crampe la stomac, apeleaza cu incredere la aceeasi infuzie, cu gust placut si aroma inconfundabila. Se pot bea doua - trei ceaiuri din coji de mere pe zi.

Mere bune, sanatoase, adevarate depozite de vitamine si minerale, gasesti in piata, la producatorii autohtoni, si nu la supermarket. Dar si aici, in piata, trebuie sa te orientezi bine ca sa nu pici in plasa speculantilor care vand mere straine, jurand ca-s romanesti.

Merele nu trebuie sa fie perfecte, toate gemene, la fel. Perfectiunea fructelor demonstreaza ca au fost tratate chimic pentru a se incadra in niste norme prestabilite, care sa le faca mai atragatoare.

">

Un mar de marime obisnuita contine cam cinci grame de fibre alimentare, asta insemnand cam 20% din doza zilnica recomandata. Merele nu contin grasimi, colesterol si nici sodiu. Odata consumate, tin foamea departe pentru mai mult timp si cele foarte dulci au darul de a potoli "foamea" de dulce pe care multe persoane o simt mai ales atunci cand sunt foarte obosite, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresate.

Se pare ca quercetina, impreuna cu alte substante din mar, reduce la jumatate riscul de cancer la plamani. Unele studii sugereaza ca merele imbunatatesc, in general, functionarea plamanilor, deoarece contin antioxidanti. Consumul regulat de mere ajuta la intarirea oaselor, curata si albeste dintii si intareste gingiile. Potasiul din compozitia merelor este important in normalizarea presiunii arteriale.

Persoanele care mananca zilnic mere au un nivel mai redus al colesterolului din sange. Un mar pe zi determina o crestere a nivelului de colesterol HDL, asa-zisul colesterol "bun", cu aproape 4%. Ca urmare a antioxidantilor continuti, merele au proprietatea de a proteja, in cea mai mare masura, impotriva radicalilor liberi care dauneaza organismului.

 

Echilibreaza colesterolul

Este adevarat ca un singur mar pe zi te fereste de doctor, dar se recomanda ca marul sa fie mancat cu tot cu coaja. Acidul ursolic din componenta coajei de mar tine colesterolul si nivelul zaharului din sange sub control. Daca, din diferite motive, nu poti manca marul cu tot cu coaja, atunci nu o arunca, ci usuc-o. Dupa uscare, cojile de mar pot fi date prin rasnita electrica de cafea.

Din pulberea obtinuta se poate lua zilnic, de trei ori, cate un varf de lingurita sau se poate face un macerat eficient in tratarea bronsitelor si a reumatismului. Seara, se toarna un litru de apa peste opt - zece linguri de pulbere, se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa la macerat 12 ore. Ceaiul obtinut se bea, usor incalzit, daca e nevoie, pe parcursul unei zile.

 

Cojile de mere, remediu pentru insomnie

Cojile de mere pot fi un remediu la indemana daca suferi de insomnie. Peste doua lingurite de coji de mere uscate si maruntite toarna o cana de apa fierbinte, acopera vasul si lasa-l sa se infuzeze zece minute. Ceaiul se bea seara, inainte de culcare, indulcit cu putina miere de albine.

Daca ai crampe la stomac, apeleaza cu incredere la aceeasi infuzie, cu gust placut si aroma inconfundabila. Se pot bea doua - trei ceaiuri din coji de mere pe zi.

Mere bune, sanatoase, adevarate depozite de vitamine si minerale, gasesti in piata, la producatorii autohtoni, si nu la supermarket. Dar si aici, in piata, trebuie sa te orientezi bine ca sa nu pici in plasa speculantilor care vand mere straine, jurand ca-s romanesti.

Merele nu trebuie sa fie perfecte, toate gemene, la fel. Perfectiunea fructelor demonstreaza ca au fost tratate chimic pentru a se incadra in niste norme prestabilite, care sa le faca mai atragatoare.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii