ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-04-2013, ora 16:50

Marius Bodea: Aeroportul Iasi respinge orice acuzatie cu privire la nerespectarea conditiilor legale privind desfasurarea licitatiei

Articol de Alexandra Stefanescu

Directorul General al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea, a anuntat astazi prin intermediul unui comunicat de presa ca “Aeroportul Iasi respinge orice scenariu bazat pe teoria conspiratiei, orice acuzatie cu privire la nerespectarea conditiilor legale privind desfasurarea licitatiei”.

Bodea a mai precizat ca “Aeroportul Iasia inteles sa deruleze cea mai importanta investitie a judetului cu respectarea intru totul a legislatiei aplicabile in domeniul achizitiilor publice si cu diligenta necesara asigurarii unui proces de evaluare transparent, clar si fara echivoc. Documentatia si criteriile de evaluare au fost aduse la cunostinta tuturor ofertantilor, raspunsurile pentru clarificari fiind date in termenul legal”.

Ofertadeclarata castigatoare este cea care s-a clasat pe locul intai la aplicarea concomitenta a criteriilor pret si perioada de oprire a traficului. Comentariile doar pe marginea primului criteriu, pretul, sau doar pe marginea celui de-al doilea, durata de oprire a traficului - fara a lua in calcul minim acesti doi factori insumati - sunt complet eronate. In conditiile eligibilitatii tuturor ofertelor participante, desemnarea unui alt castigator - fara a respecta astfel algoritmii de calcul declarati in SEAP - ar fi dus la anularea intregii proceduri”, a declarat Marius Bodea.

In perioada imediat urmatoare, Aeroportul Iasi isi asuma demararea altor investitii, cu valori semnificative, parte a proiectului de pozitionare strategica pe harta principalelor infrastructuri aeroportuare regionale europene.

Aeroportul Iasiva impune clauze contractuale ferme pentru respectarea intocmai a ofertei asumate si angajate de castigator, privind constructia noii piste. In cazul urmatoarelor investitii anuntate, va fi respectata legea in litera si spiritul sau, la fel ca si pana acum. Avem nevoie de o imagine pozitiva a Aeroportului Iasi, insistand, ca si in cazul acestei informari, asupra preluarii si prezentarii corecte a informatiilor si principiilor care au stat la baza procedurii de licitatie” a mai afirmat Bodea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii