A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727701365.5604.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Marii fermierii din Moldova se intalnesc la Ruginoasa pe 6 iunie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-05-2013, ora 11:15

Marii fermierii din Moldova se intalnesc la Ruginoasa pe 6 iunie

Articol de Alexandra Stefanescu

ABplus Events si Consiliul Judetean Iasi, organizatorii evenimentelor AGRALIM, in parteneriat cu Directia pentru Agricultura a Judetului Iasi, organizeaza pe 6 iunie Intalnirea Fermierilor din Moldova, la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, judetul Iasi. La eveniment va fi prezent si Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Intalnirea Fermierilor din Moldova reuneste aproximativ 200 de mari fermieri din Regiunea de Nord-Est si reprezinta un prilej pentru planuri pe termen lung si discutii importante intre toti factorii direct implicati in acest sector de activitate.

Ne propunem ca prin intermediul acestui eveniment sa cream un cadru optim de dialog intre toti factorii de decizie din acest sector de activitate (mari fermieri, companii de profil, reprezentanti ai autoritatilor centrale si subordonate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale), care, impreuna vor putea identifica si solutiona problemele din agricultura din aceasta regiune”, anunta organizatorii.

Importanta intalnirii este una majora, avand in vedere situatia agriculturii din Romania la momentul actual, intentia politicienilor de a schimba modul de organizare teritoriala a tarii si mai ales apropierea momentului in care noua Politica Agrara Comuna va intra in vigoare. De aceea, si dezbaterile din cadrul acestei intalniri se vor axa pe trei directii/teme de maxim interes pentru participanti: PAC 2014-2020, Programe de sustinere a fermierilor si Impactul regionalizarii asupra agriculturii romanesti.

Programul preliminar al evenimentului cuprinde doua sesiuni de discutii. Prima va avea loc in cursul diminetii si se va desfasura sub titulatura: Intalnire consultativa la nivel regional. In cadrul acesteia, fermierii din cele sase judete ale Moldovei vor avea posibilitatea de a afla punctele de vedere ale reprezentantilor institutiilor subordonate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind cele trei teme mentionate mai sus. Astfel, la dezbatere vor lua parte: Neculai Olariu, Director Executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Iasi; Sergiu Jitareanu, Director Executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Iasi; Anghel Ficu, Directorul General Adjunct al Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 1 Nord-Est IASI; Eugen Ticau, Director Executiv al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi; Cristian Delibas, Director Executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Botosani; Liviu Zaharia, Director Executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Botosani; Vasile Schipor, Director Executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Suceava; Delia Moldoveanu, Director Executiv Adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Suceava; Ioan Serediuc, Consilier Superior al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Botosani; Gabriela Mazilu, Director Executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Bacau; Ghita Burlui, Sef Serviciu la Directia pentru Agricultura a Judetului Bacau; Razvan Arteni, Director Executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Vaslui; Corneliu Deliu, Director Executiv Adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Vaslui si Ionel Bunea, Director Executiv, al Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui.

Dupa-amiaza va avea loc o Intalnire consultativa la nivel national, unde vor fi prezenti Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR); Nini Sapunaru, Presedintele Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice, Camera Deputatilor; Mihai Nita, Vicepresedintele Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala, Senat; George Turtoi, Director General APRDP si alti invitati de la nivel central, din cadrul institutiilor subordonate MADR. Astfel, toti cei prezenti la Palatul de la Ruginoasa vor avea ocazia sa discute direct cu factorii de decizie de la nivel central si sa obtina solutii pentru probleme lor.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Directiilor pentru Agricultura a Judetelor din Moldova si al Agentiilor de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din aceasta zona. Intrucat ne-am dorit o reprezentare echilibrata a fermierilor din fiecare judet al Moldovei, Directiile Agricole si centrele judetene APIA s-au implicat activ in procesul de selectare, invitare si transmitere de informatii catre acestia.

Intalnirea Marilor Fermieri din Moldova de pe 6 iunie face parte din seria de evenimente dedicate agriculturii si industriei alimentare din Moldova, desfasurate sub umbrela AGRALIM, alaturi de: Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM, Forumul Agricol pe tema Exemple de succes si modele europene de activitati in agricultura si industria alimentara si Balul Fermierilor.

Foto: capital.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  07.06.2017 23:13

wh0cd1754972 vermox medication motrin price

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii