A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720203994.9762.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Marele Premiu al Galei LSRS a fost acordat unei absolvente UAIC
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
10-01-2012, ora 14:36

Marele Premiu al Galei LSRS a fost acordat unei absolvente UAIC

Articol de Madalina Irimia

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a organizat cea de-a treia editie a Galei LSRS, eveniment dedicat promovarii tinerilor romani din strainatate cu rezultate academice deosebite.

Marele premiu al Galei LSRS a fost decernat Alexandrei Balahur-Dobrescu (Universitatea Alicante din Spania), cercetator post-doctoral la European Commision Joint Research Centre si absolvent al Facultatii de Informatica din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din anul 2007. In anul 2011, Alexandra Balahur a primit titlul de doctor european cu nota maxima.

Alexandra Balahur a absolvit Facultatea de Informatica cu o teza de licenta in domeniul analizei computerizate a sentimentelor coordonata de prof. Dan Cristea in colaborare cu prof. Adrian Iftene, iar studiile de doctorat au fost realizate in cotutela cu Universitatea Alicante, pe domeniul procesarii naturale a limbajului.

In discursul sau de multumire, laureata a mentionat si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”: "Din fericire, in mediul academic (din strainatate) exista o adevarata admiratie si un respect pentru tinerii formati in Romania. Cercetatorii romani din informatica sunt recunoscuti la nivel mondial ca o comunitate de referinta. Mobiliatile deschid drumul colaborarilor in cercatare si in proiecte de afaceri, de aceea nu am incetat niciodata sa colaborez cu cei de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi sau cu Institutul de Cercetare in Inteligenta Artificiala de la Academia Romana. Investitiile pe care le fac guvernele in stagii de pregatire ale tinerilor sunt apoi recuperate prin alte burse post-doctorale care urmaresc revenirea tinerilor valorosi in tarile lor, pe posturi si cu salarii adecvate pregatirii lor."

In cadrul Galei a fost decernate urmatoarele premii: Studentul Roman al Anului din Europa (Mihai Leonard Cirlanaru - nivel licenta si Marian Daniel - nivel post-universitar),Studentul Roman al Anului din America (Dragos Ionut Potirniche - licenta si Sabinei Stefania Alistar - post-universitar) , Studentul Roman Erasmus al Anului (Ion Badea, student al Universitatii Politehnice din Bucuresti), Studentul Anului in Romania (Mihaela Diana Aldea, studenta a Facultatii de Medicina Generala din Cluj Napoca), pentru activitatea de cercetare de exceptie inclusiv in cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuta”, unde testeaza combinatii medicamentoase capabile sa distruga celulele tumorale) si Marele Premiu pentru Studentul Roman al Anului din Strainatate acordat Alexandrei.

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale a acordat un Premiu Special ERASMUS 2012. Acesta i-a revenit Alinei Marcu, absolventa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti

Jurizarea candidatilor s-a desfasurat in doua etape. Preselectia a fost realizata de laureatii galelor anterioare, iar selectia finala de un juriu format din personalitati ale mediului academic, administratiei publice, societatii civile, mediului de afaceri si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).

Pentru concursul Studentul Anului din Romania, prima selectie a fost realizata de ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania) si USR (Uniunea Studentilor din Romania), iar in ultima etapa, acelasi juriu a desemnat cel mai bun candidat.

Pe parcursul celor trei ani de activitate, Liga Studentilor Romani din Strainatate a atras peste 6000 de membri de la universitati din peste 50 de tari si a infiintat 30 de filiale in intreaga lume.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii