ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
01-04-2015, ora 09:34

Manifestare omagiala „In memoriam Petru Poni”

Articol de Cristian Amariei
Muzeul stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi organizeaza joi, 2 aprilie, incepand cu ora 12.00, la Muzeul „Poni - Cernatescu” de pe strada Mihail Kogalniceanu nr.7B, manifestarea omagiala „In memoriam Pentru Poni”.

Profesorul Petru Poni este cel care a infiintat in 1882 primul laborator de chimie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, iar in 1891, Catedra de chimie organica, fiind astazi recunoscut ca intemeietorul scolii romanesti de chimie.
Organizat in parteneriat cu Arhivele Statului Iasi, Colegiul de Electronica si Telecomunicatii „Gheorghe Marzescu” Iasi, Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi si consacrat comemorarii a 90 de ani de la stingerea din viata a reputatului profesor chimist Petru Poni, evenimentul cultural se inscrie firesc in suita de manifestari omagiale dedicate marilor personalitati care si-au inscris cu cinste numele in istoria stiintei si tehnicii din Romania.

Programul acestui eveniment va include evocari sustinute de prof. dr. ing. Ilie Siminiceanu, Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, precum si de elevi ai Colegiului Tehnic de Electronica si Telecomunicatii „Gheorghe Marzescu” Iasi, urmate de vernisajul expozitiei „Petru Poni - Documente de referinta biografica”, ce va putea fi vizitata pana pe 10 mai 2015.

Manifestarea se va incheia cu mini-concertul „Mica serenada” de W.A. Mozart, sustinut de Cvartetul de coarde „Allegria” de la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi, indrumator prof. Florin Sandu.
     
Tag-uri: iasi, omagiu, petru poni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii