A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829867.8784.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Manifestantii impotriva proiectului Rosia Montana anunta un nou protest la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-10-2013, ora 16:18

Manifestantii impotriva proiectului Rosia Montana anunta un nou protest la Iasi

Articol de Cristian Amariei

Protestele impotriva proiectului Rosia Montana continua. In cea de-a cincea duminica consecutiva, zeci de mii de oameni din 30 de orase din Romania si 34 de orase din strainatate au iesit in strada. Manifestatiile nu se vor opri pana cand REVENDICARILE STRAZII nu vor fi indeplinite:

1. RESPINGEREA proiectului de lege de catre Parlament;

2. INTERZICEREA prin lege a utilizarii cianurii in activitatile miniere din Romania;

3. INCLUDEREA Rosiei Montane pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO;

4. RESPINGEREA in procedura de urgenta prin hotarare de guvern a acordului de mediu;

5. DEMISIA initiatorilor proiectului de lege: ministrul marilor proiecte - Dan Sova, ministrul mediului - Rovana Plumb, ministrul culturii - Daniel Barbu, directorul ANRM - Gheorghe Dutu, si a premierului Victor Ponta.

Duminica, 6 octombrie, la ora 17.00 in Piata Unirii din Iasi oamenii vor participa la o manifestatie la care isi vor putea exprima dorintele intr-un mod creativ, pasnic si ferm.

Vom arata tuturor ca noi, cetatenii, nu ne lasam manipulati de discursuri politice menite sa ne distraga atentia, de „amenintarile” anuntate de cei care ne supravegheaza pe noi, oamenii simpli, si nu pe cei care comit infractiuni cu impact major asupra noastra sau de afirmatiile ridicole care sugereaza daune financiare in eventualitatea neinceperii proiectului. Nu de mediator avem nevoie, fie el Basescu sau Ponta, ci de autoritati corecte care sa respecte statul de drept si vointa cetatenilor. Vremea afacerilor paguboase, cum e cea de la Rosia Montana a trecut, iar protestele din strada o arata. Pana cand oamenii politici din Romania nu vor intelege acest lucru, nu vom obosi, nu vom capitula, vom ramane in strada sa protestam pentru respectarea drepturilor noastre democratice” a declarat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

Foto: cbc.ca

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii