A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677483.4565.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Manastirea "Sfintii Trei Ierarhi" din Iasi va fi iluminata arhitectural
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-09-2013, ora 13:45

Manastirea "Sfintii Trei Ierarhi" din Iasi va fi iluminata arhitectural

Articol de Alexandra Stefanescu

Manastirea "Sfintii Trei Ierarhi" va fi pusa in valoare cu 230.000 de lei. Aceasta este suma pe care municipalitatea a alocat-o pentru iluminatul arhitectural al lacasului de cult. Edilii au transmis documentatia la SEAP, iar in curand va fi facuta publica organizarea unei licitatii.

"Am finalizat documentatia pentru iluminatul arhitectural al Manastirii Trei Ierarhi. Este o investitie care a fost aprobata in Consiliul Local pentru anul 2013 la inceputul acestui an. Am finalizat documentatia si credem noi ca daca nu vor exista contestatii din partea pretendentilor sa putem sa finalizam aceasta investitie in toamna acestui an", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi.

Conceputa ca un ansamblu manastiresc traditional Manastirea Sfintii Trei Ierarhi (Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur) este pana astazi unul dintre cele mai renumite complexe de arta feudala romaneasca, o capodopera arhitecturala trecuta in legenda si care nu inceteaza a uimi vizitatorii din intreaga lume. Actuala infatisare a manastirii este rezultatul lucrarilor de restaurare ale arhitectului André Lecomte de Noüy, desfasurate in perioada 1882 -1904.

S-a pastrat structura exterioara datorita careia manastirea este unica in cadrul arhitecturii ecleziastice romanesti. Lucrarile de restaurare au adus bisericii si anexelor o serie de modificari importante, dar care nu au afectat conceptia arhitecturala initiala si cu atat mai putin decoratiunile in piatra ale fatadelor. Tot din perioada ultimei restaurari dateaza si pictura sfantului locas, precum si intreaga sa decoratiune interioara. Piesele de mobilier au fost proiectate de arhitectul francez si excutate la Viena pe cheltuiala Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta, noii ctitori ai bisericii.

Foto: skytrip.ro

     
Tag-uri: manastire, iluminat, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii