A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865717.5063.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mai putine infractiuni la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-06-2013, ora 17:07

Mai putine infractiuni la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In urma analizei situatiei operative pe raza judetului Iasi pe primele 5 luni ale anului 2013, cu privire la evolutia situatiei indicatorilor statistici s-au evidentiat mai multe aspecte pozitive.

In perioada octombrie 2012 – mai 2013 trendul infractiunilor sesizate de cetateni inregistreaza un aspect pozitiv, fiind descrescator.

Scad infractiunile de mare violenta cu 15% si infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, cu 47 %.

S-a inregistrat o scadere a numarului de furt din societati comerciale prin efractie, cu 24 % si a celor de animale cu 26 %.

In primele 5 luni ale anului 2013 fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a constatat o scadere a infractiunilor stradale, iar trendul acestora in ultimele luni analizate este descrescator.

Numarul de dosare penale cu autori necunoscuti solutionate prin identificarea autorilor a crescut cu 14 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, s-a constatat o diminuare usoara a riscului rutier prin scaderea cu 3 % a numarului de accidente rutiere. In aceasta perioada au scazut cu 59% a numarului de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara de catre pietoni, neacordare prioritate pietoni. Politistii au aplicat in primul trimestru 53.848 sanctiuni contraventionale prevazute de OUG nr. 195 / 2002. Au fost retinute in vederea suspendarii 2948 permise de conducere si retrase 791 certificate de inmatriculare.

In ceea ce priveste situatia faptelor penale sesizate sav arsite in scoli si in zona adiacenta acestora, se inregistreaza o scadere cu 15% .

A crescut numarul de infractiuni descoperite in flagrant cu ocazia activitatii de prevenire cu 55% (455 de fapte de natura penala constatate in flagrant).

Au fost intensificate activitatile operative, inregistrandu-se o crestere de 99% a interventiilor rapide la evenimente, au fost organizate 1318 (+41%) actiuni cu efective largite si 9583 (+20%) controale directe.

     
Tag-uri: politie, infractiuni, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii