ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-08-2013, ora 08:09

Mai putine infractiuni in Iasi, fata de anul precedent

Articol de Madalina Irimia

In primele 7 luni ale anului 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a constatat o scadere a infractiunilor stradale cu 5% ( scadere cu 15% a furturilor stradale), iar trendul acestora in ultimele luni analizate este descrescator.

Numarul de dosare penale cu autori necunoscuti solutionate prin identificarea autorilor a crescut cu 11 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scaderea cu 8% a numarului de accidente rutiere. In aceasta perioada au scazut cu 60% numarul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara de catre pietoni, neacordare prioritate pietoni.

Politistii au aplicat 74.671 sanctiuni contraventionale prevazute de OUG nr. 195/2002. Au fost retinute in vederea suspendarii 3249 permise de conducere si au fost retrase 1074 certificate de inmatriculare.

Au fost intensificate activitatile operative, inregistrandu-se o crestere de 67% a interventiilor rapide la evenimente, au fost organizate 1741 (+32%) actiuni cu efective largite si 13.027 (+15%) controale directe.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

     
Tag-uri: bilant, IPJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii