A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664326.9036.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lucrarile la Piata Unirii si Plaja Nicolina vor incepe in acest an si se vor finaliza in 2015
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-01-2014, ora 11:05

Lucrarile la Piata Unirii si Plaja Nicolina vor incepe in acest an si se vor finaliza in 2015

Articol de Madalina Irimia

In acest an, Primaria Iasi intentioneaza sa demareze alte doua noi investitii, finantate cu fonduri europene. Este vorba de refacerea strazii Lapusneanu, a pasajului Unirii si a Pietei Unirii, pe tronsonul dintre hotelul cu acelasi nume si bulevardul Independentei. Al doilea proiect are in vedere refacerea si modernizarea bazei de tratament de la Plaja Nicolina. Ambele lucrari ar urma sa fie demarate anul acesta si finalizate pana la sfarsitul lui 2015.

Pe strada Lapusneanu, pavimentul va fi schimbat cu piatra naturala, vor fi create mici scuaruri, iar mobilierul stradal, de la chioscuri de ziare la cosuri de gunoi, va avea un design inspirat din cele din trecut. De asemenea, parcul Mitocul Maicilor, dintre bulevardul Independentei si Muzeul Unirii va fi redesenat complet, marindu-se proportia spatiului verde. In reamenajare va intra si esplanada pietonala dintre Piata Unirii si Independentei unde, ca element de noutate, vor fi realizate si doua fantani arteziene in cascada. Potrivit proiectului, regenerarea urbana a acestei zone istorice se va desfasura pe o suprafata de 52.000 de metri patrati. In acest plan este prins si pasajul subteran care face legatura dintre Piata Unirii si bulevardul Stefan cel Mare.

In scurt timp, va fi semnat si contractul pentru reabilitarea si modernizarea zonei de tratament si agrement de la Plaja Nicolina. Prin acest proiect, lucrarile de constructie si modernizare vor cuprinde o cladire pentru agrement si tratament, o constructie functionala, doua bazine exterioare, amenajarea unei plaje pe nisip. Totodata, vor fi realizate alei pietonale, un gard de imprejmuire, spatii verzi, dar va fi amenajata si o parcare. Prin implementarea proiectului, se va realiza o valorificare optima a apelor sulfuroase existente in zona, astfel planul propus fiind relevant pentru turismul balnear si turismul de week-end. Intr-o etapa ulterioara se vor executa si lucrari de extindere a Spitalului de Recuperare, realizarea de sali de fitness, Spa si agrement. Totodata sunt prevazute si lucrari de infrastructura in zona, pentru facilitarea accesului la aceasta baza.

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii