ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-03-2014, ora 11:06

Lucrarile de la Aeroportul International Iasi ar putea fi blocate

Articol de Alexandra Stefanescu

Lucrarile de la Aeroportul International Iasi ar putea fi blocate din cauza orgoliilor politice. Grupul consilierilor judeteni PSD a depus pe 21 martie, la Registratura Consiliului Judetean Iasi un proiect de hotarare care vizeaza modificarea denumirii „Aeroportului International Iasi” in „Aeroportul International Moldova - Iasi”.

Daca proiectul de hotarare va fi votat, Consiliului Judetean va fi nevoit sa refaca documentatia pentru proiectul de modernizare a pistei si constructia unui nou terminal in valoare de aproape 60 de milioane de euro. Astfel institutia nu se va mai putea incadra in termenul de executie impus de Uniunea Europeana, care este sfarsitul anului 2015.

Proiectul de hotarare va fi dezbatut in sedinta organizata astazi la ora 14:00.

Initiativa noastra vine sa completeze eforturile depuse pana in prezent pentru modernizarea si dezvoltarea Aeroportului Iasi, demersuri pe care PSD le-a asumat si sprijinit explicit, in spiritul angajamentului asumat in fata alegatorilor prin ”Manifestul pentru Iasi”. Credem ca acest lucru este absolut necesar avand in vedere faptul ca trebuie sa vedem si sa prezentam Aeroportul Iasi drept un pilon in cadrul proiectului de recunoastere a Iasului drept capitala a Regiunii Nord-Est. Consideram ca investitia pe care o facem acum, cu fonduri locale si guvernamentale, justifica pe deplin aceasta perspectiva regionala si exprima faptul ca ne dorim un aeroport pentru intreaga Moldova!”, a declarat liderul grupului consilierilor judeteni PSD Iasi, Cristian Stanciu.

     
Tag-uri: lucrari, aeroport, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii