ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-06-2013, ora 12:19

Lucrari pe axa Podu Ros – CUG: vor fi refacute trotuarele, soseaua si liniile de tramvai. Vezi care sunt modificarile in trafic

Articol de Cristian Amariei

De la inceputul acestei saptamani, constructorii sunt pe santierul din Nicolina – CUG. Lucrarile au inceput la ambele capete. Pe de o parte, muncitorii au inceput decaparea trotuarelor de la capat CUG, in zona Centrului Expozitional Moldova. Pe de alta parte, se lucreaza si pe pasarela Nicolina pe sensul de mers dinspre Podu Ros spre CUG. Deocamdata, pe pasaj nu sunt restrictii de trafic, o singura banda de circulatie fiind partial supusa lucrarilor. Este inchis in schimb accesul pe pasaj dinspre bulevardul Nicolae Iorga, partea cu Vama, pe piciorul ce urca spre CUG.

Lucrarile din CUG si de pe pasarela se vor desfasura in paralel. Tot pasajul Nicolina va fi spart cu picamerul pana la structura de sustinere, lucrarile evoluand treptat dinspre trotuare spre axul drumului si liniile de tramvai.

Conest se apuca de pasaj. L-am analizat din toate punctele de vedere, in special cel tehnic. Nu poate fi atacat decat dinspre zonele de rost, spre ax. Pasajul trebuie spart cu picamerul, va ramane doar grinda prefabricata, asa cum a fost ea montata cu zeci de ani in urma. Urmeaza sa se faca rebetonarea ei, pentru ca betonul actual a fost afectat de ciclurile inghet – dezghet. Practic, facem un pasaj nou, din care pastram doar structura care sustine grinzile prefabricate”, a prezentat viceprimarul Mihai Chirica.

Lucrarile la pasaj se vor desfasura in prima faza pe sensul de mers spre Nicolina, dupa care santierul se va muta pe cealalta jumatate a pasajului, iar la final se va lucra pe axul median, acolo unde se vor schimba liniile de tramvai.

Dupa finalizarea lucrarilor, reglementarile de trafic pe pasajul Nicolina vor fi modificate. Se va crea pe axul dumului o banda rezervata transportului public. Practic, autobuzele vor circula pe banda liniilor de tramvai, iar refugiile statiilor vor fi mai lungi, pentru a intra si un tramvai si un autobuz in acelasi timp.

”Avem un proiect in care pistele de biciclisti sunt pe partea carosabila, langa bordura, cu piloni pentru protectie si benzile de circulatie vor fi trei pe sens. Transportul in comun se va face doar pe axul drumului. Vor fi benzi galbene pentru transport, refugiile si toata zona de refugii de 100 de metri“, a detaliat Chirica.

In perioada imediat urmatoare se va trece si la dezafectarea bazarului si mutarea acestuia in zona amenajata in apropierea targului de cherestea din Poitiers. Aici, pe comerciantii ii asteapta o platforma modernizata si 260 de module pentru spatii comerciale. Spatiul ocupat pana acum de bazar va fi rezervat organizarii de santier pentru lucrarile de reabilitare a pasajului. O alta zona de organizare de santier va fi amenajata si in capat CUG.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii