A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727583660.1947.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lovitura data Iasului: Capitala regiunii NE nu va fi la Iasi ci la Piatra Neamt
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-02-2013, ora 14:40

Lovitura data Iasului: Capitala regiunii NE nu va fi la Iasi ci la Piatra Neamt

Articol de Alexandra Stefanescu

Antena 3 a prezentat proiectul legii regionalizarii. Legea urmeaza sa fie discutata in cadrul USL si apoi depusa la Parlament, pentru a fi adoptata. Conform acestui proiect de lege, Romania ar urma sa fie impartita in opt regiuni, sapte care cuprind actualele judete din tara, dar Bucurestiul si Ilfovul impreuna. Vor fi opt capitale de astfel de regiuni, alegerile se vor desfasura o data la patru ani, iar seful regiunii, presedintele va fi ales pentru un mandat de patru ani, prin vot uninominal.

Vor fi consilii regionale formate din 10-32 de consilieri, ajutat de doi vicepresedinti. Votul va fi direct pentru sefii de consilii judetene, iar consilierii regionali vor fi alesi pe liste.

Aceasta regiune va lua din atributiile Guvernului, dar si din cele ale actualelor consilii judetene, pentru ca aici se vor gasi organismele intermediare pentru absorbtia de fonduri europene, vor fi principalii negociatori direct cu UE privind absorbtia de fonduri si, de asemenea, vor putea institui taxe regionale si multe acte delegate la nivelul regiunilor.

Aceasta organizare corespunde cu actualele centre unde se gasesc aceste regiuni de dezvoltare, astfel ca printre capitalele acestor regiuni se vor regasi Piatra Neamt, Braila, Alba Iulia sau alte orase mai mari ca acestea.

Integral pe antena3.ro

Foto: curierulnational.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii