A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834853.4425.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lipsa de medicamente la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-01-2015, ora 08:22

Lipsa de medicamente la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi anunta ca incepand de vineri, 9 ianuarie, din schema de tratament al bolnavilor infectati cu HIV din judetul Iasi lipseste un medicament (Combivir) iar, incepand cu saptamana viitoare exista riscul ca si alte doua medicamente utilizate sa lipseasca din schema terapeutica a acestor pacienti.

Disfunctionalitatea a aparut la nivelul distribuitorilor de medicamente care nu si-au onorat in totalitate comanda de medicamente, angajata prin licitatie publica de Spitalul de Boli Infectioase in luna decembrie 2014.

Despre aceasta situatie, Spitalul de Boli Infectioase Iasi a instiintat conducerea Directiei de Sanatate Publica Iasi si Unitatea de Asistenta Tehnica si Management a Programului HIV/SIDA din cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” Bucuresti.

Aceasta situatie ne ingrijoreaza pentru ca lipsa unui medicament in cazul bolnavilor infectati cu HIV va duce la oprirea schemei terapeutice aplicata in prezent acestor pacienti, si instituirea unei noi terapii care de regula este mai scumpa. intreruperea tratamentului va avea ca efect cresterea rezistentei virusului HIV la anumite medicamente”, a declarat Prof. Dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi.

Centrul Regional HIV/SIDA din cadrul Spitalului de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi are in evidenta 1.400 de bolnavi din care 230 de bolnavi sunt din judetul Iasi.

Foto: 24.ore.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii