A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661958.1565.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Liceenii finanteaza proiecte ale elevilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-03-2013, ora 16:23

Liceenii finanteaza proiecte ale elevilor

Articol de Madalina Irimia

Membrii programului educational YouthBank Iasi au organizat ieri, 12 martie 2013, la Institutul Francez Iasi, o conferinta de presa in cadrul careia au lansat Campania de finantare pentru proiecte ale elevilor de liceu.

Invitatii la eveniment au fost Ciprian Paius, director executiv la Fundatia Comunitara Iasi, Alla Apopei, inspector pe Proiecte educationale in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Claudiu Florea, reprezentant al companiei Comservice, si Dragos Balanici, elev al Colegiului National ”Emil Racovita” Iasi, beneficiar al finantarii programului YouthBank, editia 2011-2012.

Campania de finantare YouthBank Iasi se desfasoara pana pe data de 23 martie, ora 8,00 A.M. si este destinata tuturor elevilor de liceu din oras. Sumele pe care acestia le pot obtine sunt cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei pentru proiecte pe domenii diverse precum arta, sport, educatie, protectia mediului, antreprenoriat social, fara insa a se rezuma la acestea.

YouthBank a fost pentru mine impulsul necesar crearii si initierii de proiecte. Proiectul cu care am aplicat anul trecut a reprezentat sansa de a ne afirma, si aici ma refer in special la tineri. Cred ca mai presus de toate, YouthBank reprezinta o oportunitate de a crea, dezvolta si inova, iar datoria noastra este aceea de a schimba societatea prin idei noi”, ne spune Dragos Balanici, fost beneficiar al concursului de finantare cu proiectul BandaBeat.

Pentru a veni in ajutorul aplicantilor, YouthBank organizeaza vineri, 15 martie 2013, un workshop de scriere de proiecte. ”Consider ca workshop-ul este o oportunitate unica pentru liceeni. Acestia vor invata sa scrie proiecte, lucru ce ii va ajuta mult pe viitor, pentru ca vor sti cum sa actioneze atunci cand vor identifica probleme in calea indeplinii obiectivelor activitatilor lor”, subliniaza Dragos Balanici.

Liceenii doritori a-si pune in practica ideile pot gasi mai multe informatii pe site-ul programului- http://iasi.youthbankromania.ro.

Coordonat la nivel local de Fundatia Comunitara Iasi si la nivel national de Asociatia pentru Relatii Comunitare, Programul YouthBank a castigat titlul de “Cel mai bun proiect educational al anului 2010” la Gala Premiilor in Educatie si “Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret” la Gala Voluntariatului in anul 2011, este in cautare de o noua generatie de YouthBankeri ieseni.

     
Tag-uri: program, educatie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii