ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
14-10-2013, ora 15:29

Liberalii din Moldova au stabilit principalele obiective strategice pentru dezvoltarea regiunii

Articol de Madalina Irimia

Duminica, 13 octombrie, a avut loc la Iasi o intalnire informala a presedintilor filialelor teritoriale ale Partidului National Liberal din regiunea Moldovei.

Printre participanti s-au numarat deputat Relu FENECHIU, presedintele PNL Iasi, Florin TURCANU, presedintele Consiliului Judetean si a PNL Botosani, deputat Florin CIURARIU, presedintele PNL Vaslui, deputat Alexandru BAISANU, presedintele PNL Suceava, Cristian ADOMNITEI, presedintele Consiliului Judetean Iasi, si senator Varujan VOSGANIAN.

Principalele subiecte de discutie a intalnirii au reprezentat stabilirea de proiecte majore pentru dezvoltarea durabila a judetelor din intreaga regiune si identificarea unei strategii de promovare a acestora in cadrul Guvernului in urmatorul exercitiu bugetar.

Astfel, s-a hotarat sustinerea unui numar de trei obiective majore pentru Moldova:

1. Proiectul de dezvoltare a unei retele de autostrazi, avand ca principala prioritate realizarea unei autostrazi care sa lege Transilvania de Moldova.

2. Implementare, prin subventionare de la bugetul de stat, a unui sistem national de trafic aerian care sa duca la incurajarea folosirii transportului aerian, pentru a sprijini circulatia resurselor umane si de capital.

3. Introducerea unei linii de finantare din fonduri structurale in perioada 2014 – 2020, avand ca beneficiari autoritatile publice locale, pentru sustinerea mediului de afaceri, in speta asigurarea utilitatilor pentru structurile de afaceri, care sa sprijine dezvoltarea de parcuri industriale in zona Moldovei.

Foto: ziare.com

     
Tag-uri: PNL, Moldova, proiecte
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii