ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-10-2015, ora 09:43

Lei moldovenesti falsi descoperiti asupra unui tanar care intentiona sa intre in Romania

Articol de Cristian Amariei
Politistii de frontiera din Vama Albita/ ITPF Iasi si inspectorii vamali au depistat, intr-un autocar cu pasageri care venea din R. Moldova, un tanar care avea peste 80 de pachete de tigari ascunse pe corp. Continuand verificarile, asupra tanarului au fost descoperite 21 bancnote in cupiura de 200 lei moldovenesti, cu aceeasi serie, care s-au dovedit a fi false.

Pe 23 octombrie a.c., in jurul orei 03.00, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, in calitate de pasager al unui autocar, cetateanul roman G.F., in varsta de 31 de ani.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si persoanelor, ocazie cu care au descoperit ascunse si nedeclarate, pe corpul barbatului, 89 pachete tigari, cu timbru de acciza R. Moldova. Totodata, s-a stabilit ca tanarul avea asupra sa suma de 4.200 lei moldovenesti (21 bancnote in cupiura de 200 lei), toate bancnotele avand aceeasi serie.

Bancnotele nu indeplineau elementele de siguranta ale unor bancnote autentice, acestea fiind false total.

Cu privire la cele constatate, G. F. a declarat ca in urma cu cateva zile a gasit in Piata Centrala a municipiului Chisinau 25 bancnote lei moldovenesti, din care a aruncat 4 bancnote fiindca erau ude si murdare si ca pe celelalte 21 de bancnote le-a pastrat, desi a intuit ca sunt false, fiindu-i teama sa le predea autoritatilor competente din R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor in valoare de 396 lei si sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Pe numele tanarului, politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de detinere de moneda straina falsificata.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  25.06.2017 00:02

wh0cd120866 order cymbalta

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii