ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-12-2015, ora 10:19

Lapusneanu – Piata Unirii, lucrari aproape de finalizare

Articol de Cristian Amariei
Regenerarea urbana a arealului Lapusneanu – Piata Unirii este aproape completa. Mai sunt cateva zile pana la termenul de finalizare a proiectului european si echipele de constructori profita de vremea favorabila pentru a respecta inchiderea santierului. in acest moment sunt in desfasurare lucrari in parcarea de langa corpul Universitatii Al.I. Cuza, in parcul Mitocul Maicilor, in pasajul Maxim Gorki si pe esplanada dintre Piata Unirii si bulevardul Independentei.

Parcarea cuprinsa in proiect, la limita cu bulevardul Independentei este complet asfaltata. Constructorul a reusit in ultima perioada sa realizeze toate canalizatiile pentru retelele subterane de electricitate si telecomunicatii si sa astearna straturile de asfalt. De asemenea, sunt montate bordurile de delimitare din interiorul parcarii. in acest moment se lucreaza la pavarea zonelor de legatura cu trotuarul bulevardului Independentei si la instalarea cablurilor pentru retele.

Parcarea este unul dintre obiectivele care au intarziat proiectul, aici fiind descoperite in vara ruine ale unor cladiri vechi, ceea ce a necesitat ample lucrari de cercetare arheologica. in aceeasi situatie a fost si strada de langa Cinema Republica spre bulevard.

Dupa conservarea vestigiilor, in acest moment, sunt turnate toate placile de beton suport, urmand sa fie extinsa operatiunea de pavare cu dale din granit. Tot in aceasta zona, zilele acestea a inceput si montarea stalpilor de iluminat.

Lucrari in desfasurare sunt si pe esplanada dintre Piata Unirii si bulevardul Independentei. Aici, sunt pregatite cofrajele pentru turnarea treptelor la scarile de acces spre zona superioara. De asemenea, fantanile arteziene ce vor decora partea mediana a esplanadei au intrat in finisaje. Structura de beton a fost finalizata si a inceput placarea cu dale decorative din travertin. I

n ceea ce priveste parcul Mitocul Maicilor, aici sunt in curs ultimele amenajari. Au fost aduse bancile de parc si este in curs finalizarea tuturor retelelor electrice pentru iluminat.
     
Tag-uri: iasi, lucrari, finalizare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii