A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727702145.4916.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lansarea Centrului de Comunicare cu Alumni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
12-12-2012, ora 17:27

Lansarea Centrului de Comunicare cu Alumni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Centrul de Comunicare cu Alumni din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) a fost inaugurat astazi in cadrul proiectului „Consolidarea relatiei alumni-mediul universitar” in care universitatea ieseana este membra. Proiectul reuneste in parteneriat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, trei universitati de prestigiu din tara - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, mediul de afaceri - Novensys Corporation si Gold Agama Consulting - si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.

Lansam astazi al doilea centru de comunicare cu alumni din cadrul proiectului pentru a marca intrarea pe linie dreapta in indeplinirea scopului acestui proiect: o comunicare eficienta cu alumni bazata pe strategia de comunicare rezultata din analizele si cercetarile calitative realizate in cadrul acestui proiect. Proiectul se adreseaza deopotriva studentilor, cadrelor didactice din managementul universitatilor, cadrelor didactice implicate in comisiile de asigurare a calitatii in invatamantul superior si in dezvoltarea programelor de studii si persoanelor din mediul de afaceri, din domenii de activitate conexe domeniilor pentru care sunt pregatiti studentii universitatilor partenere”, declara Ioana Alina Sandu, managerul de proiect din partea MECTS.

Proiectul are ca obiectiv principal cresterea gradului de comunicare intre mediul universitar si mediul economic (angajatori) in vederea promovarii ofertei educationale, a imbunatatirii serviciilor oferite de sistemul de invatamant si corelarii cererii pietei muncii cu oferta educationala universitara. In cadrul lansarii, participantii sunt invitati sa viziteze centrul, sa consulte platforma, centrul urmand a fi deschis pentru toti cei interesati.

Pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza proiectul “Managementul Comunicarii cu Alumni pentru Institutii de Invatamant Superior din Romania” este un proiect deosebit de important. Universitatea isi doreste de foarte mult timp sa profesionalizeze comunicarea cu toate generatiile de absolventi, aflati in tara sau in strainatate. Centrul pe care il lansam astazi ne ofera infrastructura necesara”, a declarat prof.univ.dr. Carmen Cretu, coordonator al proiectului in cadrul UAIC.

Prorectorul Carmen Cretu a mai precizat ca „este vorba despre o platforma multifunctionala, prin care se poate mentine legatura permanenta si interactiva intre alumni, profesori, angajatori si actuali studenti ai Universitatii.”

Actiunea de lansare urmeaza unor serii de interviuri, zile cu porti deschise la principalele companii din Iasi – Antibiotice, Continental Automotive Romania, CapGemini – si prezentari de bune practici sustinute de absolventi de seama ai universitatii noastre.

Speram ca prin intermediul Centrului de Comunicare sa putem integra si o serie de alte evenimente cu traditie pentru absolventi - cum ar fi “Ziua Absolventului” “IDEACT - Idei in actiune” sau “Make the difference”, eveniment dedicat tinerilor la inceput de cariera, precum si rezultatele unor alte proiecte cu finantare europeana: Stagii de pregatire practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi (POSDRU/22/2.1/G/31367), Studiu national de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolventilor din invatamantul superior (POSDRU/60/2.1/S/41750), sau Managementul corelarii sistemului de invatamant cu piata muncii” (POSDRU 86/1.2/S/52422)”, a mai adaugat prof.univ.dr. Carmen Cretu.

„Managementul comunicarii cu alumni pentru institutiile de invatamant superior din Romania” se inscrie pe axa prioritara 1 - „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si societatii bazate pe cunoastere”, in Domeniul major de interventie 1.2 - „Calitate in invatamantul superior” si are o durata de derulare de 30 de luni.

     
Tag-uri: lansare, proiect, UAIC, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii