A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832893.1163.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Judetul Iasi, promovat la Viena
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-09-2014, ora 08:44

Judetul Iasi, promovat la Viena

Articol de Cristian Amariei

Consiliul Judetean Iasi si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) a organizat cea de-a doua editie a Forumului „Invest in Iasi”, in capitala Austriei, Viena.

Pe 22 septembrie, in prima zi a vizitei de lucru, delegatia ieseana, condusa de catre Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, a participat la o intrevedere, organizata de Ambasada Romaniei la Viena. La eveniment au participat Markus Krieger, Directorul EGI Infrastructure al Erste Group, Ioana Anca Gheorghiade, Director Executiv al Directiei Sector Public şi Finanţarea Infrastructurii al BCR, si Excelenta Sa Silvia Davidoiu, Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Austria.

Ziua de 23 septembrie a fost dedicata Forumului „Invest in Iasi”, eveniment care a avut loc in sediul Camerei de Comert a Austriei (Wirtschaftskammer Osterreich - WKO) din Viena. Conferinta a fost deschisa de Richard Schenz, Vicepresedinte al Camerei de Comert a Austriei, Excelenta Sa Silvia Davidoiu, Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Austria, si Christian Gessl, Regional Manager Central Europe and Baltics Aussenwirtschaft Austria.

Forumul „Invest in Iasi” este cea mai importanta misiune economica organizata in vederea promovarii oportunitatilor si proiectelor Iasului in Europa Centrala. Dupa evenimentul pe care l-am organizat la Tel Aviv, in una din importantele capitale financiare ale Orientului Mijlociu, organizam acest eveniment de calibru in capitala Austriei, in unul din cele mai mari hub-uri de afaceri ale Europei. De la Iasi avem o delegatie numeroasa, formata din reprezentanti de marca din domeniile business si academic, precum si din administratie. Alaturi de noi se afla mai multi presedinti de raioane din Republica Moldova si o delegatie a Regiunii Vinnitsa, condusa de catre Serghey Tatusiak, Presedintele Euroregiunii „Nistru”. Inca din 2012, odata cu venirea mea la conducerea Consiliului Judetean, am pornit pe un drum esential: deschiderea Iasului si promovarea judetului. Vom continua cu astfel de evenimente in capitalele economice cu care avem legaturi aeriene directe din Iasi. Trebuie sa fructificam din plin aceste legaturi care sa devina nu doar rute turistice, ci si comerciale, care sa aduca investitori, sa creeze locuri de munca si capital important pentru intreaga regiune”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Conferinta de la Viena constituie o oportunitate imensa pentru firmele romanesti prezente pentru stabilirea de contacte, pentru identificarea de parteneri si pentru schimbul de informatii in domeniile in care isi desfasoara activitatea. Conectarea la realitatile europene si identificarea asteptarilor de la potentiali investitori reprezinta un plus de valoare pe care evenimentul de astazi o aduce atat oamenilor de afaceri din Iasi, cat si reprezentantilor autoritatilor publice”, a declarat Marius Alexa, co-organizator al evenimentului.

In cadrul evenimentului au mai sustinut prezentari Ioana Anca Gheorghiade, Director Executiv al Directiei Sector Public şi Finanţarea Infrastructurii al BCR, Alexandru Carbunarea, Business Development Director al Conex Group, Mihai Stoian, Business Development Director al Antibiotice SA, Vasile Lungu, General Manager al Societatii Agricole Astra Trifesti, Daniel Isepciuc, Delivery Manager Ness Technologies, Vasile Isan, Rector al Universitatii „Al. I. Cuza”.

Ulterior conferintei, a avut loc o intalnire B2B Matching & Networking.

La eveniment au mai participat dl. Victorel Lupu, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, reprezentanti din conducerea Universitatii „Al. I. Cuza”, Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatii Tehnice „Gh. Asachi”, Conest, Antibiotice, BCR, Conex, Artgeorgies, Proinvest Group, Ness Technologies, Parcului Stiintific si Tehnologic „Tehnopolis”, ApaVital SA Iasi, Societatii Agricole Astra Trifesti, Euroregiunii „Siret – Prut – Nistru”, Euroregiunii „Nistru”, Camerei de Comert si Industrie Iasi, presedintii Consiliilor Raioanale din Ialoveni, Ungheni, Calarasi si Soroca etc.

Vizita la Viena a delegatiei iesene va continua cu o intrevedere cu reprezentanti ai conducerii Universitatii din Viena, iar maine cu reprezentanti ai Ministrului Federal al Economiei, Familiei si Tineretului. Urmatoarele conferinte „Invest in Iasi” vor avea loc in 2015, la Milano si Londra.

Foto: iasiclick.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii