ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-06-2015, ora 08:07

Investitie paguboasa la Ciric. Baza de agrement s-a deschis, dar telescaunul este stricat

Articol de Cristian Amariei
Telescaunul inaugurat cu fast in cea mai mare baza de agrement din Iasi s-a stricat la doi ani de la darea in folosinta. Investitia realizata cu bani europeni a fost de la bun inceput controversata, din cauza sumei cheltuite - 6,4 milioane de lei -, dar si a traseului este extrem de scurt, de doar 370 de metri, si a peisajului care lasa de dorit - un teren defrisat.

Telescaunul a fost inaugurat in 2013 ca parte a unui proiect european prin care primaria Iasi a modernizat cea mai mare baza de agrement din oras. Instalatia a costat aproape un milion si jumatate de euro, dar investitia s-a dovedit paguboasa. in doi ani, telescaunul a avut doar doua mii de clienti, iar din bilete s-au strans in jur de 7.000 de euro.

„Construit cu bani europeni, telescaunul de la Iasi are cel mai scurt traseu din tara. in schimbul unui bilet de 8 lei, calatorilor li se ofera o plimbare printre copaci, pe o distanta de 370 de metri." , transmite digi24.

Telescaunul a pornit cu stangul si in noul sezon estival. Cand au incercat sa-l puna in functiune, angajatii municipalitatii si-au dat seama ca este defect.

"Au fost investiti niste bani fara rost. in primul rand, nu este nicio priveliste de vazut, in al doilea rand, s-a facut, s-a stricat si nu stiu daca merge cineva cu telescaunul."

"Nici nu ma plimb, pentru ce sa dau 80.000 sau cat e, 8 lei, sa vad niste buruieni. Mai bine merg pe jos si admir un copac."

"A bagat niste bani in pamant degeaba. imi pare rau ca s-a stricat, ca sunt banii nostrii," spun oamenii.

Din cauza defectiunii, sistemul va fi nefunctional cel putin pana la sfarsitul lunii. Costul reparatiilor va fi suportat de firma care a montat telescaunul.

Sebastian Buraga, purtator de cuvant la Primaria Iasi: "S-a descoperit o deficienta la una dintre piesele cu care functioneaza respectivul telescaun. Firma in cauza va importa piesa respectiva din strainatate."

In ritmul actual, investitia in telescaunul de la Iasi se va amortiza in 400 de ani.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii