A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833659.8855.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Intalnire de initiere a clusterului in turism la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-03-2016, ora 10:31

Intalnire de initiere a clusterului in turism la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Pentru a demonstra implicarea Aeroportului Iasi in dezvoltarea locala si regionala, reprezentantii institutiei au demarat, alaturi de Bicycle Hostel și Inovis Consulting, initierea unui cluster in turism la Iasi.
O astfel de forma de organizare permite integrarea si coordonarea eforturilor tuturor „actorilor” din turism, dar si a celor din domenii conexe. Clusterul reprezinta principala forta in dezvoltarea turismului intr-o zona, prin faptul ca incurajeaza competitia, dar si colaborarea dintre mediul privat si autoritatile publice, cat si dintre mediul privat si institutiile educationale, stimuland crearea unei viziuni comune.

Primul eveniment are loc pe data de 22 martie, in sala Mozart din cadrul complexului Palas, incepand cu ora 10.00, si va invitam sa fiti alaturi de noi.

„Iasul are un potential urias, insa ramane un teren neexploatat din punct de vedere turistic. Turismul ce a fost ignorat de autoritati ani la rand. In zona noastra conceptul de cluster practic nu exista pentru ca lipsesc „actorii” principali din turism care sa coopereze pentru dezvoltarea acestui domeniu. Este nevoie de implicare din partea municipalitatii pentru promovarea monumentelor istorice ale orasului, care nu sunt puse in valoare in modd coordonat. Iasul, spre deosebire de alte orase, este incarcat de istorie; avem suficiente obiective turistice importante cat sa atragem un numar mare de turisti. Dar pentru ca acest lucru sa se si intample, este necesara, pentru inceput, reabilitarea punctelor de atractie de turistica, rezolvarea problemelor ce tin de accesul catre aceste obiective, si apoi valorificarea lor. Dezvoltarea turismului este extrem de importanta pentru orasul nostru, contribuind in mod direct la o evoluție a economiei zonei, prin utilizarea preponderent a resurselor locale. In ultimii ani, dinamica de dezvoltare a Aeroportului Iasi a relansat turismul local, astfel ca in 2015 am inregistrat o crestere a serviciilor turistice cu 40 % fata de 2012. Insa, problema turismului in Iasi trebuie sa ne preocupe pe toti”, sustine Marius Bodea, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii