Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Inspectori ieseni in vizita la Chisinau
Articol de Madalina Irimia25 de inspectori din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, directori ai unitatilor de invatamant si metodisti ai Casei Corpului Didactic ”Spiru Haret” Iasi au participat, in perioada 3-5 octombrie 2013, in Republica Moldova, la schimbul de experienta transfrontalier cu tema “Tehnologii moderne in organizarea si desfasurarea activitatii educationale la nivelul unitatii scolare”. Gazda intalnirii a fost Directia Generala de Educatie, Tineret si Sport a Consiliului municipal Chisinau cu care Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a dezvoltat un fructuos parteneriat educational inca din anul 2010.
Intalnirea s-a concretizat in prezentarea reciproca a activitatii celor doua institutii - D.G.E.T.S. Chisinau si I.S.J. Iasi. Delegatia romana a fost primita de Doamna Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, Director General al Directiei Generale de Educatie, Tineret si Sport din municipiul Chisinau, care a realizat o prezentare cu tema „Sistemul de invatamant din Republica Moldova. Rolul si functiile Directiei Generale Educatie, Tineret si Sport in coordonarea retelei de invatamant a municipiului”.
Schimbul de experienta, pe domenii de interes, cu inspectorii scolari din municipiul Chisinau (dialogul inspectorilor omologi), vizitarea unor institutii reprezentative ale invatamantului de dincolo de Prut, precum Liceul Teoretic ”Spiru Haret”, Liceul Teoretic ”Costachi Negruzzi”, Liceul Teoretic ”Mihai Grecu”, Scoala primara nr. 82, Gradinita nr. 199 s-au constituit in alte prilejuri pentru prezentarea exemplelor de buna practica a managementului educational in institutiile de invatamint prescolar si preuniversitar, pentru cunoasterea sistemului educational din Republica Moldova, analiza comparativa a politicilor educationale din cele doua state si, nu in ultimul rand, pentru noi idei de colaborare.
Elementul cultural al schimbului transfrontalier s-a concretizat in vizitarea complexului istoric Orheiului vechi.
Activitatile de educatie non-formala reprezinta un punct de atractie majora pentru copiii si tinerii din Chisinau, desfasurandu-se in centrele de creatie din cele cinci raioane ale municipiului, precum si la Palatul Republican pentru Copii si Tineret ARTICO Chisinau. Acesta impresioneaza prin arhitectura modernista, spatiile mari si inovativ amenajate pentru a oferi copiilor mediul necesar dezvoltarii creativitatii si aptitudinilor descoperita si valorificate de cadrele didactice. In acest cadru au fost puse bazele viitoarele proiecte conturate cu Palatul Copiilor din Iasi.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email