A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719862594.5759.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi implementeaza un nou proiect Leonardo da Vinci
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
07-01-2013, ora 11:42

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi implementeaza un nou proiect Leonardo da Vinci

Articol de Alexandra Stefanescu

Proiectul Leonardo da Vinci European Knowledge Center for Mobility pe care I.S.J. Iasi il deruleaza in perioada 2012-2014 are ca scop crearea unei baze de date necesara pentru dezvoltarea mobilitatilor europene, cu scopul de a oferi un cadru de sprijin, de incredere pentru proiectele de mobilitate, asigurarea calitatii formarii la locul de munca pentru persoanele in formare profesionala initiala, precum si pentru persoanele implicate pe piata fortei de munca.

Experienta de munca in strainatate este un factor semnificativ in dezvoltarea profesionala si personala, avand un rol major in crearea unui spatiu european al invatarii pe tot parcursul vietii si sprijinirea cetateniei europene. Intr-o piata europeana a muncii, care necesita flexibilitate si cunostinte interculturale, participarea la proiecte de mobilitate ofera o sansa unica pentru tineri.

Chiar daca au fost introduse facilitati in ceea ce priveste libera circulatie a persoanelor, sisteme care permit o mai mare transparenta a calificarilor intre tari (ECVET) si proiecte de mobilitate europeana – cum ar fi Leonardo da Vinci – exista inca obstacole care impiedica dezvoltarea profesionala a persoanelor in spatiul european.

Cautarea de parteneri este o chestiune de incredere, institutiile de plasare de multe ori nu se potrivesc cu cerintele si competentele beneficiarilor; pregatirea insuficienta precum si problemele lingvistice fac startul dificil iar competentele dobandite sunt greu de validat.

Astfel, este esential sa se dezvolte si sa se puna in aplicare un sistem de asigurare a calitatii pentru mobilitate, cu un standard european comun, elemente pe care I.S.J. Iasi alaturi de institutiile partenere din Italia (coordonator), Germania, Suedia, Irlanda, Portugalia, Spania incearca sa le rezolve prin proiectul EUKCEM.

     
Tag-uri: ISJ, Iasi, proiect
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii