ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-05-2014, ora 13:11

Incepe reabilitarea pasajului din Piata Unirii

Articol de Cristian Amariei

Municipalitatea ieseana a inceput demersurile pentru pregatirea santierului celui mai nou proiect cu finantare europeana. Regenerarea urbana a spatiului Lapusneanu – Piata Unirii prevede crearea unei zone de promenada pe strada Lapusneanu, refacerea esplanadei Piata Unirii – Independentei, reconfigurarea parcului Mitocul Maicilor si reabilitarea pasajului subteran Piata Unirii.

Pentru realizarea acestui ultim obiectiv, Primaria a notificat agentii economici care isi desfasoara activitatea in cadrul pasajului pentru a elibera magazinele. In interiorul pasajului functionau 10 agenti economici care aveau inchiriate de la Primarie 10 spatii comerciale. Deocamdata, au parasit pasajul 6 societati comerciale, contractele de inchiriere pentru celelalte spatii urmand sa fie reziliate in preajma inceperii lucrarilor.

Comerciantii din pasaj au primit notificari si informatii suplimentare privind proiectul de reabilitare a pasajului si a Pietei Unirii. Aceste contracte pe care le incheiam cu comerciantii erau anuale, iar in acest an nu am mai facut prelungirea acestor contracte si au decis sa-si caute alte locatii. In momentul in care pasajul va fi refacut, spatiile care vor fi puse la dispozitie pentru comert vor fi scoase la licitatie“, a spus Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei.

Foto: iasibusinessclass.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii