A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833650.6514.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

In centrele de plasament din Iasi vor fi instalate sisteme de supraveghere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-09-2014, ora 11:15

In centrele de plasament din Iasi vor fi instalate sisteme de supraveghere

Articol de Cristian Amariei
In urma numeroaselor plangeri ca persoanele aflate in ingrijire sunt abuzate, sefii Directiei pentru Protectia Copilului Iasi au decis sa instaleze camere de supraveghere in toate centrele de plasament si cele de asistenta sociala. Investitia in sistemul de supraveghere, ce se ridica la 300 de mii de lei, va fi suportata din bugetul Consiliului Judetean Iasi.

Politisti, procurori si reprezentanti ai Ministerului Muncii au fost solicitati in repetate randuri sa faca cercetari in centrele din subordinea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Iasi pe motiv ca s-ar petrece abuzuri. Toate anchetele s-au finalizat cu neinceperea urmaririi penale.

In mai multe perioade din cursul anilor trecuti am avut probleme cu unii beneficiari care au devenit violenti. si ca urmare a faptului ca, la momentul respectiv, nu au existat sisteme de supraveghere video, anchetele pe care le-am desfasurat nu au reusit sa scoata la iveala unele probleme.” a explicat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC Iasi.

Pentru a solutiona eficient astfel de situatii, sefii Directiei de Asistenta Sociala au cerut ajutor de la Consiliului Judetean Iasi. Din bugetul acordat, o parte dintre camere au fost cumparate si montate in cinci centre de plasament. Este si cazul Centrul de Plasament Ion Holban, unde au fost montate 32 de camere de supraveghere pe holuri si la exterior.

Inainte de a avea sistemul de supraveghere, nu pot spune ca aveam foarte mare control si asupra personalului si asupra copiilor. De cand avem sistemul de supraveghere, intr-un fel sau altul pot avea fapte concrete cu ceea ce s-a intamplat, daca s-a intamplat ceva,” a spus Lucian Parpauta, directorul Centrului de plasament „Ioan Holban".

Pana la finalul anului, sisteme asemanatoare de supraveghere vor fi montate si in celelalte noua unitati din subordinea Directiei de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului din Iasi.

Sursa: digi24.ro
Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii