A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677408.6524.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iesenii se mobilizeaza pentru un protest pro-Raed Arafat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-01-2012, ora 16:50

Iesenii se mobilizeaza pentru un protest pro-Raed Arafat

Articol de Alexandra Stefanescu

Duminica, 15 ianuarie, de la ora 12.00, tinerii liberali ieseni vor initia o actiune de protest in cadrul careia vor iesi in Piata Palatului Culturii pentru a-si manifesta dezacordul fata de actualele prevederi ale proiectului de Lege a Sanatatii dar si pentru a-si exprima solidaritatea cu dl. dr. Raed Arafat.

Noi consideram ca intr-o Romanie in care sistemul de sanatate este unul deficitar din multe puncte de vedere (exodul medicilor din cauza salariilor jenante, unitati spitalicesti care se inchid din lipsa de bani, servicii de o calitate slaba din cauza aparaturii neperformate cu care opereaza personalul etc.), dezbaterea privind reformarea acestuia nu trebuie facuta “pe picior”, fara o revizuire serioasa si fara a-i consulta pe cei mai credibili oameni din sistem. Legea sanatatii propusa de Traian Basescu nu aduce schimbari de fond in ceea ce priveste actorul principal – pacientul - ci urmareste solutionarea catorva probleme prin oferirea unor solutii meschine.

Dezavuam ferm prevederile cu referire la sistemul de urgenta, capitol important al noii Legi a Sanatatii. Trebuie sa o spunem clar si fara echivoc: este falsa ideea pe care presedintele vrea sa o induca populatiei, cum ca activitatea SMURD-ului ar urma sa fie liberalizata, deschisa concurentei private. Proiectul de lege propune ca sistemul de urgenta sa fie trecut in mainile unui oligopol intretinut de stat”, informeaza TNL Iasi.

Prima actiune de protest a fost organizata in Targu Mures, unde s-au strans peste 3.000 de persoane, numai cu ajutorului facebook-ului.

Ne manifestam sustinerea pentru domnul dr. Raed Arafat, unul din rarii profesionisti din aparatul de stat romanesc, politizat pana la paroxism de PDL. Vrem sa transmitem un mesaj prin care ne manifestam indignarea fata de servilii activisti ai din PDL Iasi, care aleg sa taca malc la elucubratiile bolborosite de presedintele lor. Pentru ca acesta este adevarul: Traian Basescu este presedintele pedelistilor, nu presedintele romanilor. Dupa 7 ani de haos institutional creat deliberat, orice cetatean inzestrat cu ratiune din aceasta tara si-a dat seama de caracterul sau infam", au adaugat tinerii liberali.

Reamintim ca Raed Arafat a decis sa-si dea demisia din functia de subsecretar de stat dupa ce a fost atacat dur de Traian Basescu in cadrul unei emisiuni la care era invitat. Seful statului l-a avertizat pe fondatorul SMURD ca, daca nu este de acord cu ministrul si nu reuseste sa isi comunice nemultumirile in cadrul institutiei, ar trebui sa se gandeasca sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Foto: caon.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii