A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735959635.1211.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iesenii pot depune dosarele pentru ajutoarele de incalzire
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2014, ora 09:26

Iesenii pot depune dosarele pentru ajutoarele de incalzire

Articol de Madalina Irimia
Din 1 octombrie 2014, Primaria Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara, a inceput actiunea de primire a solicitarilor pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.

Tipuri de incalzire

Categoriile de beneficiari pentru care se acorda aceste ajutoare sunt solicitantii care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica in sistem centralizat, energie electrica, gaze naturale sau lemne, carbuni, combustibili petrolieri. Ajutorul se acorda numai pentru un singur sistem de incalzire si anume cel principal.

In functie de venit

Limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor sunt urmatoarele:

Pentru utilizarea agentului termic:
- 0 – 786 lei/membru de familie pentru familiile care utilizeaza agent termic in sistem centralizat;
- 0 – 1.082 lei pentru persoana singura care utilizeaza agent termic in sistem centralizat.
Compensatia se acorda prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, in functie de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singura.

In suma fixa

Pentru utilizarea energiei electrice, gazului metan, lemne, carbuni, combustibili petrolieri:
- 0 – 615 lei/membru de familie.
Compensarea se acorda in suma fixa, dar nu mai mult decat consumul efectiv calculat de catre furnizor, in functie de venitul net pe membru de familie.

Stabilirea venitului net

Din acest an, veniturile care se iau in calcul la stabilirea venitului net pe membru de familie sunt date de prevederile art. 8, alin.1 – 3 din Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu se iau in calcul sumele provenite din:
- alocatia pentru sustinerea familiei;
- bugetul personal complementar al persoanelor cu handicap;
- ajutoarele de stat acordate producatorilor agricoli;
- bursele de studiu si cele sociale;
- bursele acordate in cadrul Programului national de protectie sociala “Bani de liceu”;
- veniturile obtinute din activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri in conditiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, cu modificarile si completarile ulterioare.

Precizari importante

Daca familia sau persoana singura are in proprietate, inchiriere, comodat ori alta forma de detinere cel putin unul din bunurile cuprinse in lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului social, aceasta nu beneficiaza de ajutorul pentru incalzirea locuintei. Conform acestei liste, persoanele care detin cladiri, alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu, autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani, utilaje agricole, de prelucrat lemnul etc., depozite bancare mai mari de 3.000 lei sunt excluse de la acordarea acestui drept. Exceptie fac titularii care demonstreaza ca bunurile detinute sunt date in folosinta catre o alta persoana si aduc dovada venitului obtinut, precum si certificatul de atestare fiscala de la administratia finantelor publice.

Acte necesare

Titularul ajutorului, reprezentantul familiei, trebuie sa aiba calitatea de proprietar, succesor de drept al proprietarului, sa existe o clauza de intretinere sau de habitatie, titular de contract de inchiriere, comodat sau concesiune. Poate fi titular si alt membru de familie major si imputernicit de proprietarul locuintei sau titularul contractului de inchiriere sau reprezentantul legal al persoanei singure care nu a implinit varsta de 16 ani, ori alte persoane care nu au capacitatea de reprezentare.
Cererea privind acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei va fi insotita de actele doveditoare pentru stabilirea componentei familiei, a veniturilor, precum si a dreptului de proprietate sau folosinta privind locuinta pentru care se solicita acordarea ajutorului. Pentru ajutoarele solicitate pentru energia electrica se va face obligatoriu o ancheta sociala, in termen de 15 zile lucratoare de la data cererii.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii