ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-02-2015, ora 08:06

Iesenii isi risca viata in fiecare zi traversand pe o pasarela cu structura ruginita

Articol de Cristian Amariei
Pietonii din Iasi isi risca in fiecare zi viata. O pasarela care face legatura intre centrul orasului si alte doua cartiere are nevoie de reparatii capitale. Podul are structura ruginita, iar traversele din lemn sunt, fie putrezite, fie gaurite. Chiar daca oamenii au facut nenumarate sesizari catre primarie, autoritatile au reusit pana acum doar sa repare partial instalatia de iluminat.

Ia uite, le simti la picior! intr-o parte sunt prinse si intr-o parte, nu! Deci se simte si nu numai asta, dar e si zgomotul asta. Uitati, uitati ce distanta este intre! Uitati si acolo si aici!”, spune o femeie in timp ce traverseaza pasarela. Cei care traverseaza zilnic pasarela se tem de fiecare data cand urca pe ea. Podul care trece peste liniile de cale ferata scartaie din toate incheieturile. „Scandurile care sunt puse, joaca si au si o distanta intre ele si este pericol.”, mai spune femeia.

Structura din metal este ruginita, dar cea mai mare problema o reprezinta scandurile de lemn care au putrezit.

Pasarela pietonala a trecut in 2010 in administrarea Primariei, din cea a Regionalei de Cai Ferate. Primarul s-a angajat inca de atunci sa faca reparatii capitale. Pana acum a reusit, insa, doar sa inlocuiasca cateva scanduri si sa repare, partial, instalatia de iluminat.

Sebastian Buraga, purtator de cuvant Primaria Iasi: „Am prins in bugetul pentru 2015 lucrari de reparatii. Vom reface podina de traversare a respectivei pasarele si lucram la un proiect de reabilitare si modernizare in totalitate a acestei pasarele.”

Pasarela pietonala a fost construita in 1938 si traverseaza 23 de linii de cale ferata.

Sursa: digi24.ro
Foto: geozamfir.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii