ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-04-2014, ora 14:48

Iesenii care au fost "incarcati" la intretinere isi vor primi banii inapoi

Articol de Alexandra Stefanescu

Peste 150 de familii din Iasi si-au primit banii inapoi, dupa ce verificarile incrucisate derulate de catre Primaria Municipiului Iasi si Dalkia Termo Iasi au demonstrat nereguli grave in activitatea asociatiilor de proprietari. Este vorba de 8 asociatii, dintr-un total de 125 care au fost reclamate de catre ieseni pentru repartizari ilegale de costuri, in ceea ce priveste plata agentului termic consumat.

156 de familii din Iasi si-au primit banii inapoi, care au fost platiti in urma repartizarii ilegale a costurilor de catre administratorii asociatiilor.

Pe langa cele 8 asociatii care au refacut listele de plata conform legii, in alte 36 de cazuri s-au refacut costurile doar pentru luna februarie 2014, masura incompleta atata timp cat neregulile au fost inregistrate pe intreg sezonul de incalzire. In acest caz, autoritatile locale au cerut si asteapta intrarea cat mai rapid in legalitate.

Un exemplu negativ este oferit de catre 3 asociatii de proprietari, reclamate in mod repetat de catre ieseni, in care administratorii continua sa incalce legea in mod intentionat, refuzand sa repartizeze corect si legal costurile pentru incalzire. In aceste cazuri, Primaria Municipiului Iasi a demarat procedurile legale impotriva administratorilor in cauza.

Alte 78 de asociatii aflate pe lista cu probleme nu au respectat termenul de reintrare in legalitate impus de Primaria Iasi.

Suntem convinsi ca reprezentantii Municipalitatii, inclusiv in calitatea de actionar al Operatorului Serviciului de Public de Termoficare, vor impune cat mai curand masurile legale care se impun pentru ca iesenii sa nu fie afectati de reaua credinta sau necunoasterea Legii din partea unor administratori sau presedinti de asociatii. In acest sens, joi, 10 aprilie, la Primaria Iasi a avut loc o noua intalnire de lucru, intre reprezentantii Municipalitatii, Dalkia Termo Iasi si ANRSC, pentru a se discuta in detaliu situatia asociatiilor din Iasi cu probleme in respectarea Legii. Clientii care au suspiciuni in legatura cu listele de plata in ceea ce priveste repartizarea costurilor pentru apa calda si caldura pot contacta Dalkia Termo Iasi la numarul de telefon 0 800 800 123 (gratuit, non-stop), pe adresa de email iasi@dalkia.ro sau ne pot vizita la Biroul de Relatii cu Clientii din Calea Chisinaului, nr. 25, etajul 1”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, Directorul de Marketing si Comunicare din cadrul Dalkia Romania S.A.

Lista asociatii unde repartizarea costurilor cu incalzirea s-a refacut corect, retroactiv incepand cu prima luna de furnizare a caldurii in acest sezon de incalzire:

Foto: desteptarea.ro

     
Tag-uri: ieseni, intretinere, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii