A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818190.1783.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul va deveni Capitala Literara a Europei de Sud-Est
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-09-2013, ora 17:19

Iasul va deveni Capitala Literara a Europei de Sud-Est

Articol de Madalina Irimia

In perioada 23-27 octombrie, Iasul va fi gazda Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT). Astazi a avut loc prezentarea oficiala a programului si invitatilor primei editii a evenimentului. In cadrul acesteia, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian ADOMNITEI, a anuntat Partener Platinum al Festivalului: Banca Nationala a Romaniei.

Festivalul International de Literatura si Traducere este raspunsul pe care Consiliul Judetean il ofera Iasului la nevoia acestuia de a avea parte de evenimente cu anvergura internationala, capabile sa consacre orasul nostru din punct de vedere al deschiderii catre valorile universale ale culturii. Alaturi de Festivalul “George Enescu”, Festivalul de Literatura de la Iasi va fi cel mai important festival de cultura din intreaga Europa de Sud-Est. Scriitori, traducatori, directori de festivaluri literare si edituri consacrate, critici si jurnalisti literari, librari si directori de institutii de cultura se reunesc in cadrul acestui eveniment care va transforma Iasul in Capitala Literara a Europei de Est. Este unul dintre cei mai importanti pasi ai Iasului catre obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana”, a declarat Cristian ADOMNITEI.

Totodata, domnia sa a multumit tuturor celor care s-au implicat in organizarea Festivalului. „Multumesc in mod deosebit echipei Festivalului, in frunte cu Directorul Festivalului, scriitorul Dan LUNGU, pentru implicarea si munca pe care au efectuat-o pana acum. In cadrul evenimentului am incercat sa angrenam toate institutiile de cultura si cat mai multe din cele de educatie. Cu aceasta ocazie ii multumesc si doamnei Inspector General Camelia GAVRILA pentru ca ne sprijina. Mi-as dori ca FILIT sa ajunga in toate liceele si scolile din Judetul Iasi. Nu in ultimul rand, multumesc si celorlalti parteneri, in frunte cu Primaria Municipiului Iasi, pentru ca ajutorul oferit”, a mai afirmat Cristian ADOMNITEI.

Foto: muzeulliteraturiiiasi.ro

     
Tag-uri: FILIT, Iasi, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii