A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865339.1841.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul sarbatoreste duminica ziua NATO. Vezi care sunt restrictiile de circulatie!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-04-2014, ora 17:57

Iasul sarbatoreste duminica ziua NATO. Vezi care sunt restrictiile de circulatie!

Articol de Alexandra Stefanescu

Pe data de 6 aprilie va fi sarbatorita "Ziua N.A.T.O. in Romania". Cu aceasta ocazie, in Piata Tricolorului va fi organizata o ceremonie militara.

Manifestarile vor incepe la ora 10 si se vor incheia in jurul orei 10.40. In aceasta perioada, reprezentantii autoritatilor vor rosti scurte alocutiuni, va fi oficiat un ceremonial religios, va fi arborat drapelul Romaniei, al N.A.T.O si va avea loc defilarea Garzii de Onoare.

La actiunile organizate de Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Primaria Municipiului si Garnizoana Iasi vor participa in jur de 100 de militari.

Pe tot parcursul manifestarilor circulatia auto de pe bulevardul Anastasie Panu, tronsonul din zona Casei Patrate, va fi deviata pe strada cu liniile de tramvai.

Transformarea NATO, dupa sfarsitul Razboiului Rece si sfarsitul divizarii in Europa, avea drept scop crearea unui inalt grad de cooperare si incredere reciproca, de care va beneficia toata Europa.

In centrul Aliantei se afla tarile sale membre. Guvernele reunite ale acestor tari reprezinta cele mai inalte autoritati politice ale Aliantei.

Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington pe 4 aprilie 1949, a creat o alianta intre zece natiuni independente europene si doua nord-americane, angajate in apararea reciproca.

Intre 1952 si 1982 alte patru natiuni europene s-au alaturat Aliantei, marind la 16 numarul tarilor membre. Admiterea Republicii Cehe, a Ungariei si a Poloniei pe 12 martie 1999 a ridicat la 19 numarul membrilor.

NATO este o alianta ce s-a angajat sa apere in mod colectiv tarile sale membre, ca element de baza pentru mentinerea pacii si asigurarea securitatii in viitor, dar, ca urmare a schimbarior de mare importanta ce au avut loc Europa in anii 1990, ea a devenit un catalizator pentru extinderea securitatii si stabilitatii in Europa.

La 29 martie 2004 s-au alaturat acestor state Romania si Bulgaria.

In centrul Aliantei se afla tarile sale membre. Guvernele reunite ale acestor tari reprezinta cele mai inalte autoritati politice ale Aliantei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii