A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832086.9301.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul este pregatit pentru sezonul de incalzire
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-09-2015, ora 09:07

Iasul este pregatit pentru sezonul de incalzire

Articol de Cristian Amariei
Viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica a verificat stadiul de pregatire pentru sezonul de incalzire 2015 – 2016, alaturi de reprezentantii Veolia Energie Iasi. Echipa Primariei si a Veolia Energie Iasi a evaluat stadiul lucrarilor cu fonduri europene derulate de Municipiul Iasi la CET Holboca.

„Intreaga cantitate de carbune necesar pentru iarna este securizata: la CET Holboca exista deja 125.000 tone de carbune si urmeaza sa ajunga ultimele garnituri de tren, cu o cantitate suplimentara de 37.000 tone. Am analizat si stadiul lucrarilor de vara, incepute de partenerii nostri de la Veolia inca din luna mai. Ma bucur sa constat ca suntem in grafic cu lucrarile atat la cele doua centrale de productie, CET Holboca si CET Tudor Vladimirescu, cat si pe retelele de transport si de distributie a energiei termice”, a declarat Mihai Chirica.

In prezent, se realizeaza probele de etanseitate la instalatiile interioare de caldura ale blocurilor, iar fiecare asociatie este informata potrivit programarii deja transmise populatiei.

„Avem in prezent lucrari pe finantare europeana pe partea de instalatii de denoxare si desulfurare la CET Holboca si suntem in grafic cu termenele de executie”, a adaugat edilul sef al municipiului Iasi.

Instalatia de denoxare (12,7 milioane lei fara TVA) are ca scop reducerea NOx-lului din gazele de ardere, conditie impusa de standardere europene privind protectia mediului. Aceasta este compusa din sisteme de admisie a aerului de combustie si sisteme de injectare a ureei, cu scopul de a reduce cantitatile de NOx ce ajung la cos.

Instalatia este finalizata in proportie de 95%, receptia acesteia este preconizata a incepe la 1 octombrie 2015.

Instalatia de desulfurare (96 milioane lei fara TVA) se realizeaza pentru a trata gazele de ardere inainte de a fi eliminate la cosul de fum in vederea limitarii cantitatii de sulf la nivelul impus de Uniunea Europeana. Cu ajutorul reactorului si al filtrelor, in urma unui proces de injectare a carbonatului de calciu, sulful este colectat si depozitat in recipiente special amenajate, compusii urmand a fi utilizati in procese industriale.

Stadiul de avansare este de 60%, nivel atins in doar 6 luni de la initierea constractului, iar finalizarea este programata in primavara anului 2016.

La aceste doua lucrari in curs de executie in cadrul Etapei 1 a Proiectului European derulat de Primaria Municipiului Iasi, in valoare totala de 54 milioane de euro, se adauga cele deja finalizate:
- inlocuirea a 11 km din Magistrala 2: finalizata in septembrie 2014, valoare 37,5 milioane lei fara TVA;
- Instalatia de captare in stare uscata a zgurii si cenusii: finalizata in ianuarie 2015, valoare 16,4 milioane lei fara TVA;
- Reabilitarea pompelor de termoficare de la CET Tudor si CET Holboca: finalizata in septembrie 2013, valoare 8 milioane lei fara TVA;
- Modernizarea cazanului de apa fierbinte CAF 3 din CET Tudor: finalizata in decembrie 2014, valoare 13,4 milioane lei fara TVA;
- Modernizarea cazanului de apa fierbinte CAF 1 din CET Tudor: finalizata in iunie 2015, valoare 10,6 milioane lei fara TVA.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii