A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664732.6695.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul contesta procedura de selectie a oraselor candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-12-2015, ora 11:34

Iasul contesta procedura de selectie a oraselor candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021

Articol de Madalina Irimia
Fundatia – Iasi Capitala Culturala Europeana alaturi de alte patru structuri asociative din orasele candidate la titlul de CEaC 2021 (Craiova, Brasov, Braila, Targul Mures) au semnat de comun acord un act prin care contesta procedura preliminara de selectie pentru desemnarea oraselor care au intrat pe lista scurta, procedura desfasurata in perioada 7 – 10 decembrie 2015 si finalizata in data de 11 decembrie 2015, prin anuntarea listei scurte a oraselor preselectate pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.

Mai multe precizari vizavi de acest demers au fost facute prin intermediul unui comunicat remis presei de catre Iulian Boia, Directorul executiv al Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana 2021.

“In data de 11 decembrie 2015, Ministerul Culturii a organizat conferinta de presa in cadrul careia a fost anuntata lista scurta a oraselor preselectate pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Cele 14 orase candidate (Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Timisoara, Targu Mures) au fost evaluate de catre un juriu de experti independenti (zece experti europeni si doi experti nationali), pe baza dosarelor de candidatura si a audierilor, in raport cu obiectivele si criteriile stabilite in Decizia nr. 445/2014/UE.

Avand in vedere informatiile aduse la cunostinta opiniei publice in ultimele zile cu privire la posibilele incalcari ale regulilor de numire de catre Ministerul Culturii a celor doi experti nationali pentru jurizarea competitiei “Capitala Europeana a Culturii 2021”, care au evaluat candidaturile oraselor din Romania, facem urmatoarele precizari:

1. Consideram ca nerespectarea intru totul a criteriilor de numire a membrilor juriului nominalizati de catre Ministerul Culturii ar constitui o abatere grava, de natura sa afecteze evaluarea realizata de catre juriul de experti independenti, astfel ca am considerat necesar sa solicitam clarificarea acestor acuzatii de incompatibilitate / conflict de interese de catre institutiile europene si nationale abilitate.

2. Actiunea noastra nu este indreptata asupra unui oras candidat, ci vizeaza clarificarea aspectelor procedurale prevazute de Regulamentul de procedura al competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in Romania in anul 2021 si are in vedere obtinerea garantiilor ca decizia comunicata de catre juriu in data de 11 decembrie 2015 a fost luata respectand conditiile de obiectivitate si impartialitate prevazute explicit in regulile de desfasurare a competitiei “Capitala Europeana a Culturii 2021”.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
radu,  21.12.2015 11:51

Poti sa fii deschis pentru o clipa si si sa descoperi in premiera un program care cu adevarat si in modul cel mai serios iti aduce bani? Eu sunt aici sa te ajut din toate puterile! Incepe imediat! Totul este verificat si functioneaza perfect! Oricand vrei mai multe detalii, cauta-ma la adresa de email: crismrc36@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii