A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727759956.8893.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasiul, pe locul trei in topul municipiilor resedinta de judet care au pierdut cei mai multi locuitori in ultimii 10 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-09-2012, ora 09:21

Iasiul, pe locul trei in topul municipiilor resedinta de judet care au pierdut cei mai multi locuitori in ultimii 10 ani

Articol de Madalina Irimia

Populatia stabila recenzata a Romaniei a scazut in ultimii 10 ani cu peste 2,6 milioane de persoane, ajungand in prezent la 19.043.767 de persoane. Acesta este cel mai scazut nivel inregistrat in ultimii 35 de ani, conform datelor preliminare ale celui mai recent recensamant realizat de catre reprezentantii Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari orase ale tarii afectate de aceasta scadere, mai exact municipiile resedinta de judet, au fost Galati, Dolj, Iasi, Brasov si Constanta. In total, doar la nivelul acestora, populatia stabila recenzata a scazut cu 296.384 de locuitori, aproape de doua ori cat intreaga populatie recenzata, in 2012, a municipiului Pitesti.

Contactati de gandul, reprezentantii administratiilor locale ale unora dintre cele mai mari orase din tara la nivelul carora s-a inregistrat o scadere masiva a numarului de locuitori sustin ca de vina pentru aceste rezultate este saracia, nu lipsa atragerii unor investitori care sa creeze noi locuri de munca in regiunile respective.

Explicatia reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi pentru scaderea masiva a populatiei stabile: Industria se afla in moarte clinica

Pozitia a treia in clasament este ocupata de catre municipiul Iasi, unde populatia stabila recenzata a scazut in ultimii 10 ani cu 57.478 de persoane, mai exact cu 17,91%, in timp ce la nivelul intregului judet populatia stabila recenzata a scazut, in aceeasi perioada de timp, cu 11,43%.

Astfel, Iasiul a devenit al treilea cel mai mare oras din Romania dupa ce numarul locuitorilor sai a scazut de la 320.888 de persoane la 263.410 de persoane.

Pentru aceasta scadere, reprezentantii autoritatilor locale dau vina pe sectorul industrial din acest municipiu care se afla, in prezent, "in moarte clinica". "In ultimii 20 de ani, Iasiul ca oras industrial este in moarte clinica", a declarat pentru gandul Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi.

El ne-a explicat, de asemenea, ca o mare parte a locuitorilor care lucrau in cadrul Uzinelor Nicolina si in cadrul fostului Combinat de Utilaj Greu din Iasi, Fortus, s-au retras in ultimii ani in zonele rurale dupa ce, din cauza performatelor reduse, ele au fost inchise.

"Nu au facut performanta si incetul cu incetul au fost inchise si forta de munca ramasa nu a putut fi absorbita", ne-a explicat Buraga. "Pe vremea comunistilor forta de munca necalificata a fost adusa din zona rurala. Acum oamenii se intorc de unde au plecat", ne-a mai spus el.

"S-a dezvoltat foarte mult in Iasi latura comerciala, de retail, dar industria grea care aduce bani in societate lipseste", sustine purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi.

Integral pe gandul.info

Foto: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii