A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831214.2251.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasiul, la limita poluarii admise
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-11-2015, ora 08:16

Iasiul, la limita poluarii admise

Articol de Cristian Amariei
Primaria Iasi risca sa fie amendata de Comunitatea Europeana, din cauza poluarii. Masuratorile Agentiei de Protectie a Mediului sunt alarmante. Din cauza prafului, pragul de poluare a fost depasit deja de 32 de ori, iar inca trei abateri ar aduce amenzi pentru autoritatile locale, scrie digi24.

Din pacate pentru ieseni, masuratorile facute de specialistii ieseni au aratat 32 de depasiri ale limitelor admise pentru pulberi in suspensie. Normele europene spun ca la peste 35 de depasiri intr-un an, autoritatile locale sunt obligate sa ia masuri, altfel se ajunge la sanctiuni din partea comunitatii europene.

Danut Pirchiu, sef de birou la Agentia de Protectie a Mediului Iasi: „Sanctiuni se pot indrepta si impotriva Romaniei. Se poate declansa procedura de infringement, care prevede niste penalitati destul de mari, vorbim de mii, zeci de mii de euro”.

Traficul greu din oras este unul dintre principalii factori care duc la cresterea poluarii.

Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi: „Reprezentantii agentiei de mediu sustin ca in continuare traficul greu catre vama se desfasoara prin municipiu, ca urmare toate informarile cu depasirile vor fi transmise catre Primaria municipiului Iasi”.

Mihai Chirica, primarul interimar al Iasiului: „Romania are nevoie sa se dezvolte si acolo unde se implementeaza proiecte de infrastructura se face si praf. Asta este”.

Iesenii vor ca traficul in oras sa fie redus si sa fie plantati mai multi copaci.

Reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului Iasi spun ca municipalitatea trebuie sa gaseasca solutii de a devia traficul greu, pentru a ocoli centrul orasului. In caz contrar, primaria va trebui sa plateasca cel putin 30.000 de euro amenzi pentru fiecare depasire la tipurile de pulberi inregistrate.

     
Tag-uri: iasi, poluare, amenda
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  23.05.2017 00:11

wh0cd6615192 cialis without prescription

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii