ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-08-2015, ora 09:08

Iasi:Renovarea „turnurilor” din Piata Unirii, in grafic

Articol de Cristian Amariei
Lucrarile de reabilitare termica a blocurilor turn din Piata Unirii se desfasoara fara a fi inregistrate intarzieri. Luni, echipele de muncitori executau operatiuni de reparatii la hidroizolatia teraselor de pe cele trei blocuri. Constatarile tehnice au aratat ca, pe partea cu baile si bucatariile, zidaria de BCA a fost deteriorata de timp si intemperii, ea urmand a fi schimbata in totalitate.
Fatadele blocurilor sunt executate pe doua parti, una dintre acestea fiind deja finalizata in ceea ce priveste aplicarea termosistemului, la fiecare dintre cele trei turnuri. Investitiile de reabilitare termica presupun, conform proiectului tehnic, anveloparea fatadelor cu material izolator, schimbarea tamplariei exterioare cu ferestre PVC cu geam termopan, refacerea terasei superioare a imobilului si modernizarea instalatiilor de termoficare la nivelul subsolului, acolo unde este cazul.

Finantarea lucrarilor se face prin intermediul unui proiect european accesat de municipalitate si in care s-au putut inscrie asociatiile de proprietari. Prin program, costurile sunt distribuite intre Primarie, asociatii si bugetul de stat prin fonduri europene.
     
Tag-uri: iasi, reabilitare, blocuri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii