A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829104.2711.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Ultimele pavari pe Lapusneanu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-11-2015, ora 11:24

Iasi: Ultimele pavari pe Lapusneanu

Articol de Cristian Amariei
Traseul pasajului Maxim Gorki, strada din lateralul cinematografului Republica, a inceput sa fie pavat cu dale de granit. in santier a intrat zona din apropierea intersectiei cu strada Lapusneanu, tronson pe care s-a desfasurat in lunile trecute o ampla cercetare arhelogica.

Dupa acoperirea ruinelor din lateralul cinema Republica, a fost amplasat un strat hidroizolant si a inceput turnarea placilor de beton. O prima placa este deja executata fiind si pavata cu dale din granit. Este in pregatire turnarea betonului pe noi tronsoane, de aceasta data spre blocurile ce marginesc strada. Intr-o etapa ulterioara, dupa definitivarea lucrarilor de acum, va fi abordat si sectorul spre bulevardul Independetei.

Pe de alta parte, pe traseul strazii Lapusneanu a fost depasit si santierul ce viza hidroizolatia fundatiei hotelului Traian. Dupa definitivarea lucrarilor principale, santul a fost acoperit si urmeaza pavarea finala a zonei afectata de santier. In cadrul aceluiasi proiect, constructorul continua lucrarile de amenajare a parcarii din spatele corpului universitatii Al.I. Cuza. Pe aceasta zona au fost realizate canalizatiile pentru ingroparea retelelor electrice si de telecomunicatii, a fost asternut materialul hidroizolator si, in aceasta perioada, se lucreaza pentru tasarea stratului de pietris in pregatirea turnarii asfaltului.

Un alt punct de lucru este esplanada dintre Piata Unirii si bulevardul Independentei. Au fost pana acum finalizate cu pavaj sectoarele pietonale de pe ambele extreme ale esplanadei. In partea mediana a zonei se lucreaza in aceasta perioada la structura de beton pentru fantanile arteziene ce vor fi montate in zona treptelor de acces. Proiectul european de regenerare urbana a arealului Lapusneanu – Piata Unirii a inregistrat si un obiectiv finalizat. Este vorba de pasajul pietonal subteran, care a devenit functional luna trecuta.
     
Tag-uri: iasi, pavare, santier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii