A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831339.8182.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Sute de basarabeni stau cu noptile la coada pentru cetatenie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-12-2015, ora 09:33

Iasi: Sute de basarabeni stau cu noptile la coada pentru cetatenie

Articol de Cristian Amariei
Cozi uriase la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Iasi. Sute de basarabeni care incearca sa obtina acte romanesti se aseaza la rand cu noaptea in cap. Pentru ca nu se dau bonuri de ordine, oamenii se programeaza singuri, iar cei care nu sunt pe liste sunt impiedicati sa-si depuna dosarele de cei veniti inaintea lor.

„- Tu nu esti pe lista!

- Am fost si eu.

- Nu-i normal, eu vin de la ora 3:00 ziua si tu ai venit la 8:00 dimineata. Nu se face asa ceva.”

Astfel de discutii au loc in fiecare dimineata in parcarea Prefecturii din Iasi unde se aduna cei care vor sa-si depuna dosarele la Biroul Teritorial pentru Cetatenie.

Din cauza numarului mare de solicitari, nu toti reusesc sa ajunga la ghisee intr-o singura zi. Cei care raman pe dinafara isi petrec noaptea in masini si se programeaza pe liste.

„- Lista se face aici, pe loc. Eu, cand am ajuns, m-am inscris mai intai pe lista.”

Reporter: „Dar cine face lista?”

„- Noi intre noi.

- Noi ducem evidenta, adica sa fie ordine oarecare, sa nu ne imbulzim.”

Cetatenii moldoveni spun ca listele sunt singura solutie, in conditiile in care Biroul Teritorial pentru Cetatenie nu distribuie bonuri de ordine.

„- Noaptea am stationat intr-un automobil, aici. Pai asteptarea e intotdeauna grea.

- Si ieri am fost si astazi. Merge greu, dar ce sa facem, trebuie sa asteptam.”

Dupa ce isi depun actele, basarabenii asteapta cel putin opt luni pana obtin cetatenia. Multi dintre ei vor sa pleace la munca in vestul Europei.

„- Nu-i prea bine la noi in tara si cred ca in Europa e mai bine, mai faci un ban ca sa intretii familia.”

Sefii Autoritatii Nationale pentru Cetatenie cunosc situatia si promit ca, de saptamana viitoare, vor distribui bonuri de ordine si vor dubla personalul.

Pana in urma cu trei saptamani, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie avea la Iasi trei angajati. Unul dintre ei a intrat in concediu fara plata, iar cei doi angajati ramasi pot inregistra cel mult o suta de dosare pe zi.

Lunar, 2.000 de persoane depun solicitari in vederea obtinerii cetateniei romane.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
marian,  12.12.2015 20:27

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: mariannicolae96@yahoo.com

   
SIBNET,  12.12.2015 10:09

Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii