A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675806.7227.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Suport pentru integrarea copiilor cu autism in invatamantul de masa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-11-2015, ora 10:15

Iasi: Suport pentru integrarea copiilor cu autism in invatamantul de masa

Articol de Cristian Amariei
In perioada noiembrie - decembrie 2015 Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), filiala Iasi, implementeaza proiectul “Suport pentru integrarea copiilor diagnosticati cu autism in invatamantul de masa”, finantat de Primaria Municipiului Iasi, in baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.

“Scopul proiectului este acela de a facilita procesul de incluziune educationala a copiilor diagnosticati cu autism in sistemul de invatamant de masa din Iasi, beneficiari directi fiind 12 copii diagnosticati cu autism.”, declara Carmen Gherca, presedinte ANCAAR Iasi.

Obiectivele specifice ale proiectului urmaresc, pe de o parte, infiintarea unui program de tip ”after-school” pentru 12 copii diagnosticati cu autism, integrati in sistemul de invatamant de masa din Iasi si, pe de alta parte, consilierea parintilor in scopul de a consolida relatia ”cadru didactic/parinte”, pentru eficientizarea procesului educational, atat la scoala cat si in familie.

Totodata, prin acest proiect, ne propunem crearea unei retele de sprijin formate din cadre didactice care ofera modele de buna practica in acest proces.

Bugetul total al proiectului este de 17.298 lei, dintre care: 10.379 lei finantare din partea Consiliului Local Iasi si 6.919 lei procentul de co-finantare din partea ANCAAR Iasi.

Autismul este o tulburare complexa, neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul persoanei afectate. Conform celor mai recente cercetari, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu aceasta tulburare. Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere.
     
Tag-uri: iasi, copii, autism, suport
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
William Turner,  23.09.2022 16:03

I am glad I see it coming with topic featuring kids running in condition of autism. cipd writing service Ireland kids with autism face problems in social interaction and communication however with the rapid advancement in technology you have some solutions with very encouraging results.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii