ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-11-2014, ora 08:08

Iasi: Spectacol pentru o cauza nobila. Singura sansa de supravietuire a lui Radu este un tratament in Elvetia

Articol de Cristian Amariei
Lectie de solidaritate oferita de elevii Colegiului de Arta Octav Bancila din Iasi. Copiii au organizat, au regizat si au jucat intr-un spectacol caritabil pentru sustinerea unui adolescent din Iasi, sportiv de performanta. Baiatul de 17 ani a fost diagnosticat cu o boala extrem de grava, iar singura lui sansa de supravietuire este sa faca, in cel mai scurt timp, un tratament in Elvetia.

Cu aplauze si mesaje de incurajare. Asa a fost intampinat Radu vineri seara, la Teatrul Lucefarul din Iasi in deschiderea spectacolului la care au participat sute de oameni solidari cu cauza lui. Pe scena au urcat apoi elevi ai Colegiul de Arta de la toate clasele: balerini, actori, dansatori sau cantareti.

Elevii au facut toate eforturile ca spectacolul sa iasa perfect pentru Radu. “Sunt emotii stiind ca ajutam pe cineva sa traiasca, sa aiba sansa de a trai si emotiile sunt foarte mari,” a explicat Ema Butnaru, organizator.

Nu poti ramane indiferent la un asemenea anunt si necaz. Radu este un baiat foarte bun, atat pe plan profesional, cat si pe plan social,” a spus Malin Galan, prieten si balerin.

Cum Radu este jucator la echipa de juniori a CSMS Iasi, din spectacol nu au lipsit nici coechipierii lui. Au emotionat publicul prin ipostaza inedita in care au aparut: prinsi in hora.

Robert Mircea, coleg la CSMS Iasi: “Stim ca este un invingator si noi suntem alaturi de el. Dansam si noi cum putem, cum stim mai bine, sa dam totul sa iasa bine.”

Valentin Baciu, coleg la CSMS Iasi: Este un prieten adevarat, un jucator de fotbal excelent, un prieten de echipa foarte bun, un baiat de nota 10.”

Radu si tatal lui au fost impresionati de gestul elevilor.

“Nu ma asteptam deloc sa se mobilizeze atat de multa lume pentru mine. Le multumesc din suflet si sper sa ma fac bine,” a spus Radu Avasilcai.

Cristinel Avasilcai, tatal lui Radu:Cu toate ca e pe patul de spital, el tot energie are pentru ca el asta a facut de mititel, sa alerge,un invingator a fost.”

Radu a fost diagnosticat in luna august cu tumora maligna la nivelul globului ocular, iar medicii i-au dat sanse de viata doar pana in luna decembrie. Singura speranta oferita de doctori este un tratament de radioterapie in Elvetia, pe care Radu trebuie sa-l inceapa urgent si care costa peste 20.000 de euro. in ultimele saptamani, elevii din mai multe scoli si licee din Iasi s-au mobilizat si au strans o parte din bani. Iar la spectacolul oferit de elevii Colegiului Octav Bancila, copiii au reusit sa adune 2.000 de euro pentru Radu, din vanzarea biletelor si din donatii.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii