A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680787.8965.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Soarta FORTUS, indecisa. Banii pe zeci de vagoane sunt de negasit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-02-2016, ora 10:53

Iasi: Soarta FORTUS, indecisa. Banii pe zeci de vagoane sunt de negasit

Articol de Cristian Amariei
Dupa zeci de proteste, angajatii ultimului combinat de utilaj greu din tara s-au intalnit cu autoritatile. Ieri, la Iasi, au venit reprezentanti ai fiecarei parti care ar putea lua o ultima decizie legata de soarta Fortus. Administratorul special a fost socat cand a vazut ca halele au fost golite de utilaje.

400 de persoane care inca mai au contractul de munca inregistrat la Fortus au iesit in strada in ultimele zile pentru a-si cere drepturile salariale.

La Iasi au venit ieri reprezentanti ai administratorului judiciar, administratorul special si vicepresedintele AVAS. Acestia au aflat ca angajatii vor demisia directorului general si semnarea unui nou contract colectiv de munca.

Muncitorii nu si-au mai primit salariile de aproape trei ani, iar suma restanta se ridica la sase milioane de euro. Oamenii nu mai vin la munca, primesc fluturasii de salariu, dar nu si banii.

Combinatul are datorii de 200 de milioane de euro, iar apa, energia electrica si gazul au fost taiate. Cu toate astea, reprezentantul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, principalul creditor, a spus ca societatea isi poate reveni.

Administratorul special al combinatului, Remus Vulpescu, a tinut sa vada care este starea halelor de productie.

Un alt mister la Fortus este faptul ca 31 de vagoane de tren au fost vandute si doar doua au fost platite. In aceste conditii, AVAS are de recuperat 40 de milioane de euro.

Intalnirea a durat ore bune si s-a incheiat fara concluzii. Nici macar nu s-a decis demiterea directorului. Angajatii spun ca vor continua protestele, iar administratorul special a promis ca se va intoarce saptamana viitoare la Iasi pentru o noua discutie.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: iasi, fortus, proteste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii