ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-02-2015, ora 09:36

Iasi: Se deschide circulatia pe stradela Sf. Andrei

Articol de Cristian Amariei
Pana la sfarsitul acestei luni va fi deschisa circulatiei stradela care face legatura dintre str. Palat si pod Cantemir. Reglementarile de trafic vor fi stabilite dupa o analiza cu Politia Rutiera. Cel mai probabil, noua artera va fi rezervata sensului dinspre Centru spre Cantemir, intersectia cu strada Palat urmand a fi semaforizata. Stradela Sf. Andrei este destinata fluidizarii traficului prin descongestionarea intersectiei din Podu Ros, asigurandu-se o legatura directa cu podul Cantemir pentru circulatia spre bd. Nicolae Iorga.

Comisia de circulatie organizata la nivelul municipalitatii a avizat in aceasta perioadamai multe modificari ale traficului, in functie de santierele deschise pe carosabil sau de propunerile ce privesc transportul public. Lucrarile Apa Vital de inlocuire a unor conducte pe bd. C.A. Rosetti impun modificari de circulatie. Mai precis, va fi blocat un sens de mers, iar traficul auto se va desfasura pe reglementarile semafoarelor de santier, care permit folosirea benzilor circulabile cand pe un sens cand pe celalalt. Semaforizarea temporara va fi montata doar la capetele zonei aflate in lucru. Apa Vital are deschis un alt santier pe bd. Tudor Vladimirescu, dar care nu va afecta circulatia rutiera in zona.

De asemenea, tot din cauza unor lucrari, va fi blocat pe timp de noapte accesul pe strada Sf. Lazar. „Vor fi doua intreruperi de circulatie pe timpul noptii in dreptul santierului de pe Sf. Lazar motivate de instalarea a doua macarale, in data de 22 se va lucra pe timp de noapte, in intervalul 22.00 – 5.00, si pe data de 28 se va lucra pe strada Uranus, cea din spatele santierului”, a detaliat viceprimarul Mihai Chirica. Comisia de circulatie a avizat si realizarea de refugii de tramvai in statia de tramvai din Piata Unirii. La propunerea mai multor cetateni, vor fi prelungite trotuarele pentru a se crea o platforma pentru urcarea in mijlocul de transport, diferenta actuala dintre carosabil si treapta tramvaiului punand dificultati persoanelor in varsta. Peroanele vor fi realizate pe ambele sensuri de mers in dreptul statiilor si va fi permis in continuare accesul auto al riveranilor.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii