A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833348.935.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: RATP a marit numarul mijloacelor de transport
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-09-2014, ora 09:31

Iasi: RATP a marit numarul mijloacelor de transport

Articol de Cristian Amariei
Odata cu inceperea scolii, RATP a marit numarul de mijloace de transport care ies la strada in fiecare zi. Pentru a face fata afluxului de calatori, transportul public mobilizeaza 156 de autobuze, tramvaie si microbuze. in planificarea actuala a transportului public, valabila de la inceputul acestei saptamani, se circula pe 11 trasee de autobuz, 4 trasee de tramvai si 3 de microbuz. Alte 6 trasee de autobuz sunt operate de mijloacele de transport ale Unistil.

Rute de autobuz

Cele mai multe autobuze deservesc traseul 41 si 41b. Constant, pe ruta Copou – Podu Ros – CUG II circula 16 autobuze, la care se adauga alte 8 in orele de varf. Traseul 28 este acoperit cu 10 autobuze si 2 suplimentare, traseul 30 are rezervate 10 mijloace de transport, iar traseul 43 este operat cu 8 autobuze. RATP are in operare si trei trasee de microbuz: 48 (Ciric), 20 (Metro) si 14b (Ciurea – Piciorul Lupului). In acelasi timp, cele patru trasee de autobuz si doua de microbuz acoperite de Unistil sunt operate cu 47 mijloace de transport.

Patru trasee de tramvai

Lucrarile la calea de rulare a tramvaielor au impus acoperirea a trei trasee cu autobuze. In aceasta situatie sunt rutele 5 (Dacia – Podu Ros – tutora), 11 (Dacia – N. Iorga – Tatarasi Nord) si 8 (Baza 3 – T. Vladimirescu – Copou). Tramvaiele circula pe patru trasee. Pe ruta nr. 3 (Dancu – Tatarasi – Gara) sunt rezervate in fiecare zi 7 vagoane, plus alte 5 in orele de varf, iar pe ruta nr. 6 (Dacia – Piata Unirii – Tg. Cucu) circula 5 tramvaie la care se adauga 3 suplimentare. Traseul nr. 7 este in aceasta perioada scurtat la ruta Canta – Tg. Cucu, iar 13 merge pe itinerariul Copou – Tg. Cucu – Tatarasi Nord. Numarul mijloacelor de transport este redus in zilele de week-end. Astfel, sambata si duminica vor circula pe trasee 64 de autobuze, 20 de tramvaie si 13 microbuze. De asemenea, Unistil va avea la strada 43 de mijloace de transport.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Tag-uri: iasi, ratp, autobuz, tramvai
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii