ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-03-2013, ora 06:48

Iasi: Proiect vocational pentru tinerii cu deficiente senzoriale multiple

Articol de Madalina Irimia

Sambata 30 martie 2013, incepand cu ora 10,00, Liceul Tehnologic Special "Vasile Pavelcu" Iasi este gazda intalnirii „Un sens pentru viata” – proiect vocational pentru tinerii cu deficiente senzoriale multiple/ surdocecitate”, intalnire bianuala a retelei nationale a profesorilor care lucreaza la clasele/grupele de copii cu deficiente senzoriale multiple/surdocecitate.

Intalnirea organizata de Fundatia Sense International (Romania) – SI(R), partener al Ministerului Educatiei Nationale, face parte dintr-un proiect mai vast initiat de SI(R) in Bucuresti, Galati si Iasi in scopul dezvoltarii aptitudinilor vocationale si pre-profesionale la adolescentii si tinerii cu deficiente senzoriale multiple/surdocecitate. Programul este dezvoltat ca raspuns la nevoile tinerilor/adolescentilor de integrare sociala si incadrare pe piata muncii, nevoie identificata atat de parinti cat si de cadrele didactice.

Vor fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale (doamna prof. dr. Liana Maria Mitran, Inspector general pentru invatamant special) ai Inspectoratelor Scolare Judetene din Iasi si Galati, ai Liceului Special ”Moldova” Targu Frumos, ai Universitatii Babes - Bolyai din Cluj Napoca, Catedra de Psihopedagogie Speciala, ai scolilor pentru deficienti de auz din Iasi, Galati si Bucuresti, precum si ai Fundatiei Sense International (Romania).

Scopul principal al intalnirii este discutarea aspectelor legate de implementarea Programului „UN SENS DAT VIETII”, in cadrul a trei unitati de invatamant:

- Scoala Gimnaziala Speciala pentru deficienti de auz „Sf. Maria” Bucuresti unde va fi dezvoltata o mini-tipografie;

- Scoala Profesionala Speciala "Paul Popescu Neveanu" structura a Scolii Gimnaziale Speciale "Emil Garleanu" Galati unde se va amenaja o sera;

- Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iasi – unde se va infiinta un laborator de cofetarie-patiserie pentru modelarea martipanului.

La Iasi implementarea programului se va realiza de catre Fundatia Sense International (Romania) in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Consiliul Judetean Iasi si Liceul Tehnologic Special "Vasile Pavelcu" Iasi. Vor fi derulate activitati comune scolare si extrascolare privind integrarea socio-profesionala a tinerilor si adolescentilor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple. In plus, SI(R) va contribui la perfectionarea si specializarea continua a cadrelor didactice care lucreaza cu tinerii cu surdocecitate/deficiente senzoriale multiple.

Foto: monitorul.com.ro

     
Tag-uri: liceu, proiect, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii