ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2014, ora 08:30

Iasi: Politia si Biblioteca Judeteana merg la scoala pentru siguranta copiilor!

Articol de Ana-Maria Onofrei

In cadrul proiectului „Mai Bine Prevenire Decat Indiferenta!” din Saptamana Prevenirii Criminalitatii, la Scoala „Ion Neculce” a avut loc pe 1 octombrie, o sesiune de informare cu clasele a VII-a si elevii din cadrul Programului „A doua sansa”. Sesiunea interactiva de prezentare a ofertei de servicii ale bibliotecii si a materialelor de prevenire din partea politiei au fost de un real interes pentru elevi.

Elevii au participat la un workshop pe teme de prevenire a delincvenţei juvenile si a victimizarii minorilor. Politistul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii impreuna cu reprezentanţii Bibliotecii Judetene Iasi au motivat elevii sa identifice si sa creeze mesaje/ sloganuri pe diferite teme: cresterea gradului de siguranta personala in scoala, prevenirea absenteismului si abandonului scolar, motivarea elevilor sa mearga la biblioteca si reprezentarea unei biblioteci ideale in mediul virtual. Scopul acestei activitati l-a reprezentat cresterea gradului de siguranta personala in scoala, dar si promovarea serviciilor bibliotecii destinate elevilor, precum si modalitatea de accesare a diverselor activitati cultural-educative ale bibliotecii.

In cadrul acestei activitati, elevii au fost organizati pe grupe si au primit sarcini diferite. Elevii au manifestat interes si au fost bucurosi ca au lucrat intr-un mod inedit. Rezultatul activitatii in echipa, concretizat in mesaje, sunt punctele de plecare pentru activitatile urmatoare cu acestia si adaptabile la realitatea scolara si sociala: „Informatia din toate domeniile la un klick!”, „Fara violenta in scoala!”, „NU abandonati SCOALA! NU pentru tigari!”, „O camera fara carti, e un trup fara suflet !””, informeaza IPJ Iasi.

In a doua parte a intalnirii a avut loc o dezbatere cu elevii inscrisi in programul educativ „A doua şansa”, la care au participat elevi care au abandonat scoala şi urmare a acestui program educativ au avut posibilitatea sa isi reia studiile. Scopul activitatii l-a reprezentat motivarea tinerilor de a continua studiile, cu accent privind pierderile in plan personal ca urmare a abandonului scolar: risc crescut de victimizare/ comitere de infractiuni. Totodata, Biblioteca Judeteana a oferit elevilor informatii pe directia importantei dezvoltarii personale: importanta unui minim bagaj de informatie corecta, viabila, cunostinte privind cultura, educatia si o conduita civica.

Foto: bjiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii