A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675388.1089.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Peste 1000 de amenzi si 60 de permise de conducere suspendate de politisti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-09-2013, ora 10:14

Iasi: Peste 1000 de amenzi si 60 de permise de conducere suspendate de politisti

Articol de Cristian Amariei

Peste 1000 de participanti la traficul rutier care au incalcat normele legale privind circulatia pe drumurile publice au fost sanctionati de politisti, in perioada 27-29 septembrie , transmit reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi (IPJ).

Dintre acestia, 372 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional pentru incalcarea vitezei legale, 5 pentru depasiri neregulamentare si 644 pentru alte abateri. Valoare amenzilor aplicate este de 199.994 lei. Totodata, politistii ieseni au mai retinut 60 de premise de conducere si 20 de certificate de inmatriculare.

A fost depistat V. Dumitru, de 53 ani, din judetul Bacau, in timp ce conducea un auto pe DE 583, in localitatea Baltati, cu viteza de 104 km/h. Barbatul a fost sanctionat cu amenda de 800 lei si i s-a retinut permisul de conducere”, anunta IPJ Iasi.

ATENTIE, VITEZA UCIDE!

Politia Rutier a recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata carosabilului umed si sa acorde o atentie sporita pietonilor.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, conducatorii auto trebuie sa acorde o atentie deosebita, pentru ca poarta nu doar responsabilitatea sigurantei lor, ci si a calatorilor.

Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere. Astfel, politistii rutieri recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic (depasiri, treceri de pe o banda pe alta, etc.) fara o temeinica asigurare.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, recomandam ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

Acordati o atentie marita la pietoni in zilele cu ploi. Acestia sunt mai putin prudenti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur si nu se asigura la traversare.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi.

In conditiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina aparitia unor blocaje rutiere temporare.

In aceasta situatie, Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa nu depaseasca coloana de autovehicule oprite la semafor.

Evitati depasirile atunci cand va deplasati in coloana. Aceasta manevra nu scurteaza semnificativ timpul de deplasare, insa va poate pune viata in pericol.

Foto: rasunetul.ro

     
Tag-uri: amenzi, politie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii