ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2016, ora 13:04

Iasi: Perchezitii efectuate la persoane cercetate pentru inselaciuni prin metoda „Accidentul”

Articol de Cristian Amariei
Politistii ieseni au efectuat 4 perchezitii, dintre care 3 in imobile din Iasi si Galati si una in Penitenciarul Galati la persoane cercetate pentru inselaciuni prin metoda „accidentul rutier”.

Pe 26 martie a.c., politistii ieseni,cu sprijinul politistilor galateni au efectuat 4 perchezitii, dintre care 3 in imobile din Iasi si Galati si una in Penitenciarul Galati, la persoane cercetate pentru comiterea unor infractiuni de inselaciune prin metoda „accidentul rutier”, trei dintre victime fiind minore.

In cadrul cauzelor penale instrumentate de politisti, sunt cercetate 6 persoane, dintre care una aflata in penitenciar, banuita de comiterea infractiunii de inselaciune prin metoda „accidentul rutier”, iar 5 persoane sunt banuite de complicitate la inselaciune.

In cadrul perchezitiilor, au fost identificate si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor 10 telefoane mobile, doua tabletee lectronice, 11 cartele SIM, sumele de 5350 euro si 2073 lei.

Potrivit IPJ Iasi, „A fost pus in executare mandatul de aducere, emis pe numele unui barbat banuit de comiterea a doua infractiuni de complicitate la inselaciune, constand in aceea ca la data de 05.01.2016, s-ar fi prezentat la domiciliul unei persoane vatamate minore, unde din fata blocului ar fi preluat o punga in care se aflau 1.000 lei si un ceas ce ar fi fost aruncata pe fereastra de persoana vatamata ca urmare a inducerii acesteia in eroare cu privire la faptul ca parintii sunt incatusati, bunurile fiind necesare pentru pretinsa eliberare a acestora. Totodata, acesta la data de 10.02.2016 s-ar fi deplasat in zona sos. Nicolina – Rond Vechi, din mun. Iasi unde s-ar fi intalnit cu persoana vatamata minora si ar fi preluat de la aceasta bijuterii din aur ca urmare a inducerii in eroare a acesteia cu privire la faptul ca tatal ei a fost victima unui accident rutier si ca se afla internat in spital, iar bunurile solicitate erau necesare pentru o pretinsa operatie.”

Fata de acesta s-a formulat catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi propunere de arestare preventiva, care a fost admisa fiind facuta solicitare de arestare preventiva catre Judecatoria Iasi, instanta care a decis arestarea preventiva pentru o perioada de 20 zile.

O alta persoana banuita de complicitate la comiterea acestei infractiuni a fost depistata, cu sprijinul politistilor sibieni, in municipiul Sibiu, intr-un autocar cu destinatia Spania.

Politistii continua cercetarile, sub coordonarea procurorului de caz, in vederea stabilirii intregii situatii de fapt si luarii masurilor legale care se impun.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii